Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Redoxní rovnice elektrony

Od: natalia odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, můžu se zeptat když mám rovnici C+O2=CO2 tak vyčíslena to je doplním oxidační čísla u C bude 0 u O2 0 u C bude tři a O bude mít minus 2 a tet C půjde z 0 na 3 =oxidace a O2 z 0 na minus 2 to bude redukce a já mám napsáno v tom zápisu(to v závorce jsou oxidační cisla oxidace :C (0)- 4 e=C (+3) redukce: O2 (0) + 4 e=O2 (-2) Já nevím jak přijdu na to 4 e jdu z nuly na trojku tak bych dala tři elektrony ne čtyři, díky za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mrkva
hodnocení

0x

Jaks na tu trojku v CO2 vůbec přišla? V oxidu uhličitém má uhlík ox. č = IV a ne tři.

hodnocení

0x

Víš, že O má -II. Když jsou v molekule 2 O => 2*(-II) = -IV, tak oxidační číslo uhlíku to musí vyrovnat, aby součet byl 0. Takže C(IV), že?

jabraka*
hodnocení

0x

Protože obecně oxidace je předávání elektronů,pak uhlík je schopen předat čtyři elektrony.Kyslík je schopen přijmout dva elektrony,takže pro oxidaci 1 atomu uhlíku jsou potřeba dva atomy kyslíku.

JABRAKA

doplněno 29.04.15 16:37:

to vše se uskuteční ve vazebních sférách atomů.

Nebo jen jeden: 2C + O2 = 2CO. Tohle je taky oxidace.

jabraka*

Ano,oxidační proces může probíhat v několika stupních.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]