Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kmitání příklad

Od: hyhynka® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Mohl by mi někdo poradit s add 5? Add3, 4 jsem udělal, ale cvičení 5 mi pořád nevycházím.

Používám vzorec y=ym*sin(2pí*t/T)

y= 8*sin(6,28*0,1/0,2)

y= 0,438 - co dělám prosím špatně?

Děkuji

Kmitání příklad
Kmitání příklad #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

anonym0
hodnocení

2x

Vzorec mate spravne. Ale pravdepodobne pocitate fci sin ve stupnich a ne v radianech. Pokud spocitate sin v radianech vyjde vam to 0 coz je spravne. 0,1 sec je polovina periody, takze za polovinu periody budete zase v rovnovazne poloze..

hodnocení

Ano, bylo to tak. Děkuji

hodnocení

Mohl bych ještě poprosit o radu s tím?

Správné odpovědi jsem zakroužkoval, ale nevím jak nakreslit ten graf, res. nevím jak nakreslit tu vlnovku.

Děkuji

Kmitání příklad #3
Kmitání příklad #4

V příkladu 11 bude okamžitá výchylka v každém čase součtem okamžitých výchylek, v příkladu 12 rozdílem, jak jsi správně zakroužkoval. V příkladu 11 bude tedy fukce y=ym*sin(2pí*t/T) = y = (6 8)*sin(2pí*t/T) a v příkladu 12

y = (6-8)*sin(2pí*t/T).

anonym0

Pro ilustraci se to asi kresli "od ruky." Jak vypada fce sin nebo cos vite? Nakresli se osa X a tam si vyznacite na jednu periodu kmitu 5 stejne vzdalenych bodu. V prvnim bode bude hodnota Y=0, ve 2. bode bude Y=amplituda kmitu, ve 3. bode Y=0 , ve 4. bode Y= minus amplituda kmitu a v 5. bode Y=0. Body spojite od oka "oblouckem". To je vse.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]