Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fyzika - kinematika = úloha

Od: rrrrr* odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer. Potřeboval bych poradit s touto úlohou vůbec si nevím rady. Mám tuto rovnici a z ní mám určit

1. úhlovou frekvenci

2. amplitudu

3. rovnici zrychlení

4. rovnici rychlosti

5 frekvenci a periodu

Nevíte jak na to? Vzorečky znám a slovní úlohy na toto téma mi nedělají problém, ale tady nevím jak na to mám přijít když znám jen rovnici.

Děkuji za pomoc

Fyzika - kinematika = úloha

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Neni to spatne opsano?
rrrrr*
hodnocení

V sešitě to mám úplně stejně :(

no ale schází ti tam nezávisle roměnný (čas) a pravděpodobně taky nějaké ta závoska. Konsultuj zadání se spoluřáky

rrrrr*
hodnocení

Chyběla mi tam pouze závorka, nic víc

Fyzika - kinematika = úloha #2

No stálle je to jen vztah

ym = konst

a žádná rovnice, Schválně, co je to ym,? Rovnice není jen vztah, ale i označení, co je co. Z tohohle nic neurčíme.

A jen na okraj, tu chybějící závorku bych čekal trochu jinde.

rrrrr*
hodnocení

Dneska jsme měli fyziku a opravdu to takle je. Ym by měla být amplituda nebo okamžitá výchylkaZ rovnice mohu vyčíst a následně počítat omega = 10 pí radfáze ym = 3.10-2rychlost vm = 3/10 pízrychlení am = - omega * ymam = - 3pí2frekvence f= omega/2pí = 10pí/5pí = 5 pí Hz rychlost v = 3/10pí * cos (10pí - pí/3)v= 3/10pí * cos ( - pí/3)v= 3/10pí *1/2v = 0.47m . s -1doplněno 24.04.15 21:51: Dalo by se tedy říct, že 1 sin bude vždy fáze a 2. sin bude omega ( ohlová frekvence )?doplněno 24.04.15 22:02: Zkoušel jsem hledat na internetu, ale vždy nacházím jen slovně zadanou úlohu. Pod čím bych to měl hledat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]