Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dětská psycholožka, nebo dětská oční doktorka

Od: oseptima odpovědí: 3 změna:

Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli by bylo lepší být dětská psycholožka, nebo dětská oční doktorka. Tyto dvě práce jsou pro mě na stejné úrovni a docela by mě zajímalo, jestli s něčím z toho máte nějaké zkušenosti a jaký máte na to názor. Děkuji moc.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

Psycholožku budeš studovat na filozofické fakultě, dětskou lékařku na lékařské fakultě. Musíš si ujastnit, jak moc výborná jsi ve fyzice, matematice, chemii a biologii, tedy v předmětech, které je třeba umět na medicíně. Navíc jestli zvládneš se naučit 9000 stran za měsíc na zkoušku např. z anatomie. Na filozofické fakultě při studiu psychologie to asi tak náročné jako na lékařské fakultě nebude... Od toho se odpíchni, přemýšlej a pak vybírej povolání. Studim medicíny je řehole a každý to nezvládne. Medici se jen učí, učí a učí - kvanta učiva. Myslím si, že studim psychologie bude podstatně lehčí než medicína.

doplněno 26.04.15 12:01:

Tech 9 tisíc stránek je pravda. A to mluvím jen o anatomii, která je brána jako spise lehčí zkouška...Horší je fyziologie, patofyziologie... Je to opravdu náročné. Neprehanim.

alice306*

Dobrý den, omlouvám se, ale dost mě šokovalo 9000 stran za měsíc. Je to opravdu tolik nebo je to bráno s nadsázkou?

hodnocení

1x

Já bych hlasovala pro oční lékařku. Budeš mít klidný, hezký život. Psycholožka se musí stále srovnávat s tím, co v ordinaci řeší a s tím, co nemůže ovlivnit. Špatné rodiče, výsledky špatného zacházení. ;) Přemýšlela jsi o fyzioterapii v dětském stacionáři?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]