Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, milé poradkyně a milí rádci,
narazila jsem v učebnici na angličtinu na tento text:
Read the puzzle. What is the answer? Why do many people find it difficult to answer this puzzle?
A man and his son are in serious car accident. The man dies and the son is taken to hospital. When he gets there, the surgeon sees the boy and says: I cant operate on this boy. He ´ s my son!
How can this be?
Textu, bych řekla, tak nějak rozumím, ale pro jistotu jsem si ho nechala i přeložit od Googlu. Bohužel však ale nadále nechápu, co je na tom ta hádanka. Proč je těžké na to odpovědět, a na co vůbec odpovídat? Nevidím v tom nic.
Vysvětlil byste mi to tu, prosím, někdo? Docela mi to vrtá hlavou.
Předem děkuji.
Je to velmi snadné. Zkuste si přeložit, co znamená SURGEON. Musíte mít více než jednu variantu
Děkuji za odpověď. Mně to našlo jen: chirurg, operatér. Asi jsem fakt natvrdlá, ale stále to moc nechápu.
Aha. To by možná mohlo být. I proto, jelikož to je u stránky, kde se berou povolání a je tam i cvičení na to, u jakých povolání se používá stejné slovo pro muže i ženu a pro která jsou slova dvě. Ale stejně nechápu,tu větu: I can ´t operate on this boy. Pro operate mi vyjelo toto: pracovat, obsluhovat, působit, operovat, řídit, být v činnosti.
Mohl byste mi to, prosím, ještě nějak dovysvětlit? Pokud to tedy nějak jde. Mám někdy dost dlouhé vedení. :D
A proč by ho nemohla operovat, když je to její syn? To se nesmí? Nebo že by na to neměla jakoby nervy a žaludek, že na to prostě nemá, že by mohla třeba omdlít během toho?
No nic. Děkuji za vaše odpovědi. Alespoň trochu už chápu.
Jenže hádanka není v tom rozebrat důvody odmítnutí operovat, ale v tom, že chirurg říká že je to jeho syn, i když otec je mrtvý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.