Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovní úloha na kvadratické rovnice

Od: marcelka* odpovědí: 5 změna:

Prosím,potřebuji poradit s touto úlohou:

Ivan urazil na kole trať dlouhou 96 km v čase o 2 hodiny kratším, než původně předpokládal.Přitom za každou hodinu ujel o 1km více, než měl původně urazit za 1h a 15 min.Jakou rychlostí Ivan skutečně jel?

Prosím o vytvoření rovnice a výsledek.Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

0x

Jel závratnou rychlostí 16 km/hod a původně se chtěl loudat rychlostí 12 km/hod

marcelka*

Děkuji za výsledek, ale potřebovala bych vědět postup a také vytvořit rovnici.

jirbar*

Já si myslím, že se především musíš snažit sama.

marcelka*

Když nechcele pomoci, tak nepomáhejte.Potřebovala jsem to vědět pro syna, dlouho marodil a nyní musí vše sám dohánět...

jirbar*

Co s tím má marodění společného. Ono je rozdíl pomoci a vypracovat. Nevím jaký ročník ten syn navštěvuje, ale jak se zdá neporadí mu ani maminka. Mně je 65 a vidím před sebou příklad kde platí jednoduchá rovnice s = v * t do ní dosadit několik zadaných údajů a z těch několika rovnic spočíst kvadratickou rovnici.

A vzorec na kvadratickou rovnici snad zná. x12 = (-b + - D odmocnina) / (2 * a) přičemž D = bˇ - (4 * a * c) a ten háček je znak mocnění

doplněno 17.12.09 10:47:

Pro jistotu doplňuji

s = dráha

v = rychlost

t = čas

a obecný tvar kvadratické rovnice

a * xˇ + b * x + c = 0

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]