Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hudební výchova, či výtvarná výchova?

Od: pesado* odpovědí: 3 změna:

Ahoj všichni. Mám takový problém. Přihlásil jsem se na gymply a mám si tam vybrat, zda chci Hv nebo Vv. Vůbec nevím, jak to tak přibližně na gymplech v těchto předmětech chodí. Chtěl jsem se zeptat, jestli se na gymplu v hudebce více zpívá, nebo učí teorie - skladatelé, atd. a jak je to s učením not. A jak to chodí ještě v té vytvarce? Moc předem děkuji za odpovědi. ;)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

klera*
hodnocení

0x

Na hudebce by se mělo zpívat, hrát na školních akcích, když máš zkušenosti s hraním na nějaký hudební nástroj...a určitě se tam budou i učit skladatelé. Vím, že u nás se psal test, kdy se pustila hudba od různých skladatelů z různých období a studenti museli uhodnout, co je to za skladbu. Jak je to s notama nevím. Na výtvarce zase budete malovat různými způsoby, tvořit um. díla různými technikami, ale pravidelně byste se měli učit i umělecké styly z různých období- od pravěku až po postmodernu a o umělcích z těch období. Takhle jsme to měli my a myslím, že na všech aspoň trochu kvalitních gymnáziích to bude stejné.

hodnocení

0x

My si na gymplu vybírali Hv-Vv od sexty. Obojí na stejné brdo: sice se ještě tak nějak malovalo a zpívalo, ale hlavně teorie - hudební a t. kultury. Hodně jsme si vybírali dle učitelů, kdo nám byl sympatičtější, což asi u tebe nebude možné. Šla bych na to, k čemu máš větší sklony, popř. která teorie by tě víc bavila. Nebo co víc užiješ v budoucím životě/studiu (jestli vůbec...).

bimbam2
hodnocení

0x

Moje vzpomínky jsou sice letité, ale zrovna v těchto předmětech se výuka asi moc nezměnila.

První kritérium - zpíváš falešně? Pak bez přemýšlení do výtvarky.

V obou předmětech se věnuje mnoho času teorii, ale samozřejmě se tam i hodně zpívá, případně výtvarně tvoří. Ve výtvarce se může student více kreativně projevit. Jablko můžeš nakreslit tužkou, namalovat vodovkami... Při práci s hmotou můžeš vytvořit šperk nebo mističku...

Na naší škole byl pěvecký sbor. Asi byl opravdu dobrý, takže studenti vystupovali na všech školních oslavách, často i na městských oslavách. Po večerech, o víkendech. Také si vzpomínám, že skoro každou velkou přestávku hlásil školní rozhlas, že pěvecký sbor se sejde na nácvik. Zabíralo to opravdu hodně času, ale zase se ve sboru scházeli studenti ze všech tříd a pro mnohé to byla příležitost k bližšímu seznámení a zárodku studentské lásky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]