Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Najděte chybu v textu

Od: anoano* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám tyto dvě věty správně? Je tam ( i )?

Účastnil se Jakubovi oslavy

Ohánět se cizími penězi

Zde mám najít v každé věte 1 chybu, ale nic nevidím.

Diagnostikovali mu zápal plic, ale léky nezabraly.

Petici již podepsali ticíse studentů, kantoři se přidali také.

Moc děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

audinos*
hodnocení

2x

Jakubovy

OK

----

? /nevidím chybu/

tisíce podepsaly

doplněno 16.04.15 22:12:

Souhlas s Benem, jen já to napsal heslovitě.

doplněno 16.04.15 22:20:

Bene, tak jsem uvažoval o třetí větě i já. Možná, že když tam dle zadání JE chyba, tak se tím chce naznačit, že šlo o ženy. To ale bylo zadáno podivně.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, v první větě bych napsal "y". Druhou větu bych ponechal. Ve třetí větě nemohu chybu najít. Ve čtvrté větě jde o to, že tu petici podepsaly (ty) tisíce, tak také "y". Zdravím!

doplněno 16.04.15 22:17:

audinos - stále nevidím tu chybu ve třetí větě - snad kdyby tu diagnózu prováděly ženy, tak by tam bylo "y". Jenže, takto (bez znalosti předchozích vět) je to jen spekulace.

doplněno 17.04.15 15:22:

kartaginec - to je také zajímavá spekulace. No, uvidíme, co na to tazatel.

Ledaže by zarytý odborník bazíroval na tom, že diagnostikovat měli pneumonii a tvrdil, že označení "zápal plic" patří do hospodských debat. Ale to mi přijde opravdu, ale opravdu uhozené.

sebod*

Chyby ve větě nemusí být. Je to vlastně chyták.

webbiecz*
hodnocení

0x

V první větě bych napsala jakubovy.

Druhá je podle mě OK.

Ve třetí chyba není - leda že by diagnostikovaly (ženy lékařky... ale to už jen abychom tam opravdu něco našli...)

Ve čtvrté je podepsaly (tisíce)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]