Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

2. světová válka - fronty

Od: elisa24® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, když se někdy počítá vylodění Spojenců v Normandii jako otevření 2. fronty a někdy jako 3., je tím myšleno, že byla západní a východní fronta + nově vylodění v Normandii, nebo je to počítáno z pohledu Britů a ti nebojovali na východní frontě, jaká by v tomto případě byla ta 3. fronta? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zelenydabel*
hodnocení

2x

O pojmu třetí fronta jsem neslyšel. Ale už dlouhou dobu jsem nic nového nečetl na téma WWII. Co se týče pojmů. Tak vyloděním na plážích severní Francie v oblastech Normadie byla otevřena druhá fronta která trvala až do doby pádu říše - tedy pádu Berlína. Během invaze v Normadii bylo ještě provedeno vylodění na jihu Francie. Tato vlna měla postupovat na Paříž. Společně se severní vlnou z Normandie se měla setkat v Paříži kde se měli spojit a postupovat na Berlín. Jak to ale vše dopadlo víme.
Předtím ještě byla invaze na Sicílii a do Itálie kde válka trvala až do konce...

Druhá fronta pomohla rudé armádě, protože Německo muselo nyní vázat své jednotky ve Francii a po neúspěchu s odražením spojenců zpět do moře už většina věděla že se blíží konec...

asi tolik co vím já.

buss
hodnocení

2x

Dotaz je zmatený. Druhá fronta, otevření se počítá vyloděním v Normandii. Pak máme vylodění, známe v Itálii, to €vropa, pak Afrika. Nevím co je to pohled britů.

14.04.15 22:48
hodnocení

Děkuji

jabraka*
hodnocení

0x

Třetí frontou se rozumělo v přenesení pojmu špionážní činnost jak spojenců,tak SSSR.Počítá se do toho i partyzánská válka a západní odboj.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]