Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysvětlení úloh

Od: dimitria odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer, potřebovala bych poradit s postupem tří úloh.

1. Za každých 8 minut napíše Lenka 20 pozvánek, zatímco Iva 24. Za jak dlouho společně napíší 143 pozvánek?

2. Zdražení o 30% znamenalo zdražení o 120 korun. Kolik korun stojí zdražený výrobek?

3. Výrobek s 5% přirážkou stojí 525 korun. Kolik korun by stál bez přirážky?

Nějak nechápu, co s tím a to mám jít zítra na přijímačky. Prosím tedy o vysvětlení postupu.:)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

1. Kolik pozvánek napíší dohromady za 8 minut? Pak tě třeba napadne jak pokračovat dál.

2. 30% ze 100% je kolik? Máš to tam napsaný. Pak si spočítáš kolik je 100% a sečteš.

3. 105% je kolik? Zase to tam máš napsaný. Vydělíš to kolika? A potom vynásobíš kolika?

Má cenu chodit na přijímačky, když neumíš ty nejjednodušší příklady?

dimitria
hodnocení

Ano má, jelikož kromě matematiky jsem jedničkářka :) A děkuju moc, už to chápu.

audinos*
hodnocení

0x

Tak snad v přijímacím řízení získáte dost bodů za češtinu. Matematika teda, jak čtu, nic moc :( Dobrou noc!

dimitria
hodnocení

V matematice nejsem dobrá, nikdy jsem ji moc nechápala:) Děkuju, dobrou noc:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]