Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrola překladu - němčina

Od: nemcik odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mohl bych Vás poprosit o kontrolu následujících vět?
1) To mi stačí - Es genugt mir. 2) S jídlem ve školní jídelně jsem spokojený - Mit das Mittagessen in der Schulkuche ich bin zufrieden. 3) Přineste mi prosím účet - Bringen Sie milch bitte die Rechnung. 4) Umýt nádobí - Wasche das geschirr. 5) Kdy večeříš? - Wann du Abendesst? 6) Co si onjednáš? - WAs du bestellst? 7) Chutná ti polévka? - Du schmeckst die Suppe? 8) pečený koláč/maso - gebacken der kuchen/ das Fleisch. Předem děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nezlobte se, ale mohl jste si dát víc záležet. Vypadá to, že s němčinou jste poměrně na dobré cestě, ale vzal jste to "u huby". Pokud neumíte na klávesnici umlaut, tj. přehlásku, pište ue, ae místo ü, ä. Podstatná jména vždy s jakým písmenem? Zkuste opravit slovosled ve větách, zejména v otázkách. Občas Vám nějaké slovo úplně ulítlo. Oběd / jídlo, mléko / mi. Občas věta nedává správný smysl. Schmeckst du Suppe? Neznamená Chutná ti polévka? Proč má být Suppe a ne die/eine Suppe?

Počítám, že se Vás ujme někdo jazykově vzdělanější, tak si to předpřipravte. Já rovněž nebýt úplně dobrá Němec :)

nemcik
hodnocení

Nevím, jak to myslíte :/ ... Nemůžete mi to prosím rovnou opravit + s vysvětlením?

nemcik
hodnocení

Opravte mi prosím aspoň tyto 3 věty.

1) Umýt nádobí - Das Geschirr abwaschen

2) pečený koláč/maso - gebacken der kuchen/ das Fleisch.

3) opékat maso - das Fleisch backe.
Předem děkuji

iz*

Opravím pouze první:

(u)mýt nádobí = ab/waschen

[samotné sloveso s odlučitelnou předponou bez "das Geschirr"]

Ostatní opravím, až si dáš trochu záležet.

Napsat pár nesmyslů bez rozmyslu a chtít "opravu"(, přesněji – aby úkol vypracoval někdo jiný) by uměl každý. Ale takhle to tu nefunguje. Musíš ukázat, že´s o úkolu přemýšlel, nestačí napsat první, co tě napadne.

Zační třeba tím pečením a opékáním: Pečeme kachnu (4. pád) nebo kachna (1. pád)?

Jaký tvar má příčestí minulé, jak se chová a kde stojí v přívlastku (opravdu před členem)?

Má infinitiv stejný tvar jako 1. osoba jednotného čísla?

—–—

Projdi si úkol znovu, začni časovat a skloňovat, přívlastky používej na správných místech.

A pozor na slovosledy!

Pak sem úkol vlož znovu.

Vrátím se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]