Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny chytré, potřeboval bych radu ohledně účetnictví. Učím se na maturitu (už jen týden ) a po několika dnech samého účtování jsem se do toho totálně zamotal. Bohužel mi ani učebnice neporadila. Mám tu přijatou fakturu - pokuta od živnostenského úřadu. Já jsem to zaúčtoval jako 545 (ostatní pokuty a penále) | 321 (dodavatelé). Na interentu (přesněji tady: uctovani.net/... ) jsem se dočetl, že je to 545|379. V jedné chytré knížce je také 545|321. Jak to tedy prosím je? Teď když nad tím přemýšlím, sedí mi tam oboje. Už mám zmatek. Děkuji za každou radu.
Lépe řečeno, našla by se nějaká dobrá duše, která by mě nakopla abych věděl jak dál?
Ahoj, tu 321 používáme při účtování závazků z běžné dá se říct i pravidelné činnosti (např. nákupy na fakturu). Spíš bych se klonila k té 379-ce - zde jsou závazky jednorázového typu nad rámec běžného provozu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.