Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaúčtování pokuty

Od: bagar* odpovědí: 1 změna:

Zdravím všechny chytré, potřeboval bych radu ohledně účetnictví. Učím se na maturitu (už jen týden *plac*) a po několika dnech samého účtování jsem se do toho totálně zamotal. Bohužel mi ani učebnice neporadila. Mám tu přijatou fakturu - pokuta od živnostenského úřadu. Já jsem to zaúčtoval jako 545 (ostatní pokuty a penále) | 321 (dodavatelé). Na interentu (přesněji tady: uctovani.net/... ) jsem se dočetl, že je to 545|379. V jedné chytré knížce je také 545|321. Jak to tedy prosím je? Teď když nad tím přemýšlím, sedí mi tam oboje. Už mám zmatek. Děkuji za každou radu. :)

doplněno 06.04.15 17:40:

Lépe řečeno, našla by se nějaká dobrá duše, která by mě nakopla abych věděl jak dál? *smich*

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ahoj, tu 321 používáme při účtování závazků z běžné dá se říct i pravidelné činnosti (např. nákupy na fakturu). Spíš bych se klonila k té 379-ce - zde jsou závazky jednorázového typu nad rámec běžného provozu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]