Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chemická rovnice jina

Od: nute odpovědí: 6 změna:

Ahoj je Brom+hydroxid draselny=Bromid draselny+kyselina bromicna +H2o a má vyjít 3 Br2+5koh=5KBr+HBrO3+2H2o já vůbec nechápu jak na to dojdu to je asi jiný typ rovnice.Pomóoooooooc prosí!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alice306*
hodnocení

0x

Dobrý den, podobá rovnice se řešila tady. U této rovnice je duležité, že se brom oxiduje i redukuje.

doplněno 04.04.15 11:08:

Rovnici jsem zapomněla vyčíslit až do konce. Ale to už určitě zvládnete dopočítat, když znáte rovnici.

Chemická rovnice jina
natu
hodnocení

Ale jak mám hledat co oxiduje a co redukuje když nevím co to je. MY smě si zapsali rovnice ty se počítali normálně,a pak tuhle a ještě jednu a učitel zapsal jen správný výsledek, nic ktomu neřekl ze se to počítá jinak, já vůbec nevím jak Poznám ze se to počítá jinak a jak?

alice306*

Tak jo, zkusíme to od začátku. Víš, z kuď jsem vzala oxidační čísla prvků (malá římská čísla, která jsou u každého prvku v pravo nahoře)?

nute
hodnocení

No právě nevím.Já vím ze oxid má 2 selfie taky atd ale jinak nevím třeba Bromid,chlorid,fluorid,hodin bude mít 1

alice306*

Oxidační čísla jsou v periodické tabulce (tučná čísla jsou vždy nejpoužívanější) ale jinak to jde i odvoditz názvosloví.

ta rovnice vyjde malinko jinak:

3Br2 + 6KOH = 5KBr + KBrO3 + 3H2O

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]