Nejste přihlášen/a.
Alice, těžko můžeš očekávat pomoc,
pokud nespolupracuješ.
Já s úkoly pomáhám jenom těm, u nichž vidím alespoň snahu.
Moc se omlouvám, že jsem neodpověděla. Přihlasila jsem se večer a připadalo mi zbytečné odpovídat, myslela jsem, že se už zpátky na otázku koukat nebudete. Navíc je tam háček, protože jsme se ve škole skloňovat příd. jm. neučili.
S němčinou tu pomáhám pár lidem, občas něco "na dálku vysvětlím"
a samozřejmě mne zajímá, jestli vysvětlení k něčemu bylo.
Proto se k otázkám z němčiny snažím vracet (pokud nezapomenu).
Překvapuje mne, že probíráte řadové číslovky, aniž byste měli probráno skloňování přídavných jmen (řadové číslovky se skloňují stejně). Jestli tě ty číslovky zajímají, vraťme se s nimi k původní otázce, aby bylo vše pohromadě.
K těm nižším rostlinám: Mně se úkol zdá v pořádku, ale přece jen už mám od školního přírodopisu nějaký ten pátek. Zkus se vnitřní poštou obrátit na uživatelku @Elisa24. Chodí na gymnázium, je velice šikovná, mohla by ti s úkolem poradit.
Mám dojem, že ti toho v němčině chybí víc, ale bez tvé spolupráce
ti pomoct neumím. Ale nijak to nespěchá, až budeš mít čas – klidně
až po velikonočních prázdninách ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.