Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet hrubé mzdy

Od: jakubz95 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám problém s výpočtem následujícího příkladu na výpočet HM, u kterého nevím jak začít, nechci po Vás celý postup, jenom prosím nějakou hodnou duši o vysvětlení, jak začít, abych se dostal ke správnému řešení?

Předem děkuji za odpověď

Výpočet hrubé mzdy

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

K čemu budete potřebovat informaci o průměrném hodinovém výdělku?

Já bych začala zjištěním počtu odpracovaných hodin, hodin dovolené a svátků.

Napište (a zdůvodněte) svůj návrh výpočtu, bude-li potřeba, opravím Vás.

Průměrný hodinový výdělek bude potřebovat pro výpočet náhrady za dovolenou a svátek.

Myslím, že od ivzez to byla řečnická otázka, která měla nastartovat obrátky tazatelova mozku.

iz*

Přesně tak, měl to být "výkop" ...

hodnocení

0x

norma 480 min na 1 bundu tj. 8 hodin, čili jedna směna, směn odpracovala 21, norma byla 21 bund, překročila normu=rovná se 500,-- odměna

odprac. 21 dnů tj. 168 hodin x 56 hod.tarif 9 408,--

l den dovolené 8 x 60,--, 1 dne svátek 8 x 60,-- 960,--

odměna 500,--

Je to tak? 10 868,--

Lapko, jestli tady začneme dělat za děcka úkoly, nestihnu chodit do práce. Chytrému napověz, hloupému nepomůže ani to, že za něho úkol vypočítáš...

iz*

Postup je správný, výpočet jsem nekontrolovala.

Ale vyřešení úkolu podle mne tazateli moc nepomůže, příště bude stát před stejným problémem.

Já radši nasměruji a zkontroluji postup + výsledek ...

hodnocení

0x

Nojo, nedošlo mi... omlouvám se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]