Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chodím do druháku na obor mechanik seřizovač s maturitou, ale z důvodu nezvládání učiva a jiným problémům chci přestoupit...
Rád bych přestoupil na učňák obráběč kovů- ovšem na jinou školu a nejradji pokračovat třeba znova od druháku...
Rodiče mi dnes po rodičáku řekli že prý mě chtějí dát i k psychyatrovi ve školy což nechápu proč a že pokud nebudu mít dobrý známky na konci roku tak mě stejně nevezmou ani na učňák.
Co pro to tedy opravdu musím udělat aby to bylo možné?
Podle mne by byl přestup do vyššího ročníku učebního oboru reálný jenom v případě, že v celém prvním ročníku a v prvním pololetí druhého ročníku nebyla součástí výuky povinná praxe. Rozdílové zkoušky z teoretických předmětů se dají zvládnout, ale neumím si představit, jak by se dala dohonit chybějící praktická výuka.
Podívej se na web vybrané školy, případně si zavolej do sekretariátu školy a informuj se, co by přestup obnášel, a jestli je vůbec možný. Možná, že budeš muset začít znovu od prvního ročníku ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.