Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Funkce rovnice primky

Od: kajaa* odpovědí: 2 změna:

Ahoj můžu se zeptat když mám, napiš rovnice primky procházející body (1,2)(3,4) tak si udělám rovnice a k vyjde jedna a q taky.A dosadim si do vzorce a vyjde y=x+1? když je nápis rovnici primky která prochází body (-3,0)(0,5) tak si sestavit dvě rovnice a ste první si vyvodim a vyjde k=5/3 a dosadim y=5/3x+5 a to je už výsledek ze?dekuju moc

doplněno 30.03.15 15:39:

Nebo ještě takhle, když mám napsat rovnici primky která prochází nějakými body, tak si dám soustavu rovnic, zjistím k,dosadim do vzorce, dostanu q a pak dosadim k i q.A když mám průsečíky zadané,a mam napsat rovnice primky tak si zápisu dvě rovnice a z první si vyvodim k, z druhé q,a dosadim do vzorce?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

x®
30.03.15 15:45
hodnocení

1x
Funkce rovnice primky

rovnice
hodnocení

0x

Možností je mnoho. "K" je tangents trojúhelníku jehož přepona je spojnice dvou bodů a odvěsny rovnoběžné s osami.

"Q" je průsečík přímky s osou "X"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]