Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přiklad z matiky-obvod

Od: lalalal odpovědí: 4 změna:

Obrezec je tvořen ze dvou shodných půlkruhů a jednoho čtverce. Poloměr půlkruhu je 3cm. Vypočítej obvod tohoto obrazce a výsledek zaokrouhli na cm. - Prosím o celý postup. Já to udělala tak, že jsem vypočítala průměr kruhu, to vynásobila 2x a vyšla mi strana čtverce kterou jsem vynásobila 4x a k tomu přičetla obvod půlkruhu.. Ale nevyšlo mi to pak :( Jak vypadá obrazec vložím do souboru.

Přiklad z matiky-obvod

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, možná je to o počtu stran čtverce - obvod celého obrazce tvoří jen tři. Zdravím!

hodnocení

2x

Poloměr půlkruhu je 3 cm. Délka strany čtverce je 4 násobek poloměru půkruhu, tedy 12 cm. Součet obvodu těch dvou půlkruhů je stejný jako obvod celého kruhu. Obvod kruhu je dle vzorce 2 krát pí krát r , což je v tomto příkladu 2 krát 3,14 krát 3 což je 18,84 cm.Obvod daného obrazce je součet délek tři stran čtverce a obvodů půlkruhů, což je 3 krát 12 plus 18,84 cm, což je 54,84 cm.

hodnocení

1x

Napovím, že délka strany čtverce je 4 x poloměr kruhu. K ostatnímu dopočítání použijte π... Stačí?

lalalalal
hodnocení

No to vím já to mám vypočítaný. Vyšlo mi to 67 a má to vyjít 55cm. Nevím co dělám blbě, ale musím to zjistit, jelikož je to na příjmačky, takže to nemůžu nechat být.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]