Nejste přihlášen/a.
Jít ten sešit odevzdat, omluvit se a vzít tu pětku jako ponaučení pro příště. Už je asi po škole, ale asi bych šla i domů za učitelkou, že to byl zkrat v té snaze nedostat pětku a jdeš to napravit. Jinak to já nevidím, to je můj názor, protože mám podobné úlety za sebou a nějaké vymlouvání a lhaní se mi nikdy neosvědčilo.
Ještě doplňuji, určitě tě nesní, a budeš mít klidnou noc, jinak tě to do zítřka bude trápit.
Zajdi za paní učitelkou ráno před vyučováním, řekni jí vše po pravdě mezi čtyřma očima a nic si nevymýšlej. Učitelka není hloupá. Když se za své chování omluvíš a řekneš, že Tě to mrzí a uvědomuješ si, že jsi udělala chybu, paní učitelka Ti na to jistě řekne svůj názor a to, jak toto bude řešit. Třeba to nebude rozmazávat a dá Ti šanci napravit chybu. Vezmi si z toho ponaučení, špatná známka se dá přece opravit, ale neuč se podvádět. I když máš strach, postav se tomu čelem. Každý člověk se může dopustit chyby, zachovat se unáhleně a ne zrovna správně. Tobě se to stalo, holt musíš nést následky. Ale určitě Ti nikdo hlavu neutrhne!
doplněno 26.03.15 15:13:Kájo, ještě jsi ani nezkusila s paní učitelkou promluvit a už předem víš, jak se zachová? Ze školy Tě určitě nevyhodí k vůli takovéto věci. Když jsi měla odvahu počínat si nesprávně, měla bys jí v sobě najít i teď, aby ses k tomu přiznala. Rodičům to klidně řekni, ale paní učitelce to budeš muset stejně vysvětlit a zdůvodnit..
"Paní učitelko, já se omlouvám, zapomněla jsem včera po testu odevzdat sešit. Vím, že to bude automaticky za pět, ale pro jistotu ten sešit nesu aspoň teď." - ihned jakmile přijdeš do školy bych s tímhle za učitelkou zašla. Nekomentuj, jak se to "zapomenutí" stalo, prostě jsi ho neodevzdala a teď ho neseš. Za pět to asi bude, smiř se s tím, výmluvy by vyučující jen naštvaly a když přijdeš, i když pozdě, nemůže na tebe s tím, že jsi ho neodvezdala vůbec. A už neblbni
No vy v tom teda lítáte: nervy nadranc, strach z učitelky, neumíte fyziku, chytračíte, nechcete si nechat zkontrolovat sešit z fyziky, chcete lhát, test nedopadl, neumíte normálně psát, píšete z nějakého mobilu bez hacku bez carek, vzpamatujte se, prosím. Zvedněte hlavu a jděte rovně. Pokud nemáte sešit doplněný, dopište si ho, doplňte obrázky, ilustrace. Naučte se pořádně to, co probíráte a až bude další písemný test, tak ho normálně odevzdejte a až vám bude učitelka chtít dát nějakou známku "z pilnosti", alespoň za sešit, abyste si vylepšily známku, když už vám chápání fyziky zřejmě dělá potíže. Fyzika není zas tak těžká, chce to naučit se pochopit alespoň základní princip, o co jde, základní vzoreček, jednotky a převody jednotek a umět do vzorečku správně dosadit, vypočítat a uvést jednotky, co jste to vypočítala.
Pokud budete chtít studovat třeba medicinu, tak budete potřebovat nejen fyziku, ale spoustu jiných podobných i nepodobných věd. Hlavně se vzpamatujte, nadechněte a chovejte se jako dospělá, jste osobnost a ne uzlíček nervů. Držím vám palce.
Má rada je jistě proti pravidlům ale já bych být vámi mlčela a tvrdila, že se sešit ztratil. Pokud se přiznáte (jak by to zajisté bylo správně) dostanete nejen tu pětku z písemky ale také dvojku z chování za podvod, celá škola si o tom bude štěbetat a ostatní učitelé vám ten podvod dají pěkně sežrat. Ještě můžete počkat až se budou sešity rozdávat a pak ten svůj prostě jako by dostat a přihlásit se, že nemáte test ohodnocený, hlavně doufám, že ho doma neopravíte tak, aby byl bez chyby.
Liduš, prosím, ta učitelka si známky ze sešitů zapisuje hned do známkovacího sešitu, u žákyně bude mít volné místo a dojde jí dříve, než další den, že sešit neodevzdala! Takže spíše Vaše druhá rada je o dvojku z chování...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.