Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exponenciální rovnice a Logaritmy

Od: filip2142* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, už nějakou hodinu si lámu nad těmito příklady hlavu:

1, Výsledek by měl být: 499

2, Jestliže , čemu se rovná ?

3, Řešte v R

Děkuji předem moc všem za jakoukoliv radu ohledně postupu apod., Filip :).

Exponenciální rovnice a Logaritmy

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

x®
hodnocení

3x
filip2142*
hodnocení

Děkuji :), dotaz k jedničce, k takovému tvaru jsem také došel, ale nevím jaké pravidlo uplatnin, abych měl pouze jeden základ.

3, Děkuji moc, lámal jsem si hlavu co s tou čtyřkou a při výpočtu mě nenapadlo, že tam vlastně mohu uplatnit substituci :).

2, Jaký je podle Vás konečný výsledek? Podívám se na to.

filip2142*
hodnocení

2, Jak jste došel k tomu vzorci log10 10 / log210? Já podle vzroce zadaný log102 zkoušel upravit podle Vašeho návodu jako na log102/log1010, ale po kontrole mě to nevyšlo a vidím, že jste (x) a (a) dal na místo proměnné b ve vzorci, můžete mi to prosím v krátkosti odůvodnit, děkuji moc :).

x®

Ne log102/log1010, ale log1010/log102 = 1/a.

Viz Vzorce pro logaritmy

Nebo takto jednodušeji.

doplněno 26.03.15 20:33:

Nakonec jsem to popletl. Ve jmenovateli jsem prohodil základ a logaritmované číslo.

Exponenciální rovnice a Logaritmy #4
Exponenciální rovnice a Logaritmy #5

dot
hodnocení

2x

To je tedy dotaz. Vyučuje si něco z prstu, aby výsledek byl 499

filip2142*
hodnocení

Vkládal jsem tady obrázky a v náhledu to bylo, dodám.

doplněno 25.03.15 21:40:

Již uloženo jako jeden samostatný obrázek nahoře v zadání. (Rovnice byly jako obrázky a nepochopitelně se sem nevložili. :) )

doplněno 25.03.15 21:41:

* nevložily :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]