Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím Vás o radu a Váš názor. Mám na SŠ ze zdravotních důvodů individuální plán zkoušení. Cca před 2 týdny mi profesor na cizí jazyk řekl,že až přijdu,budu zkoušená. Zeptala jsem se, na co by mě zkoušel. Řekl,že třeba na článek, co jsme dělali ten den. Pak jsme meli týden volno a další týden jsem byla ve škole jen1 den na pár hodin, v ten den jsme daný předmět neměli. O tom,že tam 1 den nebudu jsem mu řekla hned tenden, byla jsm objednaná na vyšetření a on,že až prostě,tak mě vyzkouší. Teď nevím, jestli mě bude zkoušet stále na ten článek, nebo na to, co zkouší ostatní. Problém je,že to,co posledni hodiny dělali nemám dopsané,jelikož jsem tam byla jen na těch pár hodin. Nevím,jestli za ním mám jít a zeptat ce ho, na co mě bude zkoušet a nebo rovnou říci,jestli mě vyzkouší na to,jak jsme se minule domluvili. Zítra bych měla di školy jít a i ten předmět budem mít,tak budu určitě zkoušená. Navíc,ten profesor je přísný a je se vším hned hotový a ostatn.vyučující s ním v kabinetě mě znají a ví,že často chybím a vždy koukají a posluchají,co chci. Nebo za ním nemám jít a nechat to, až v té hodině mě vyvolá a pak až u něho budu stát a začne mě zkoušet na něco jiného, tak mu říct, že jsme se doumlouvali na tom a tom... Dříve mi řekl, že za ním nemusím chodit se připamatovávat, že mám dopisovat test, že si to pamatuje. Nevím ale, zda to není troufalé chtít být zkoušená na to, na čem jsme se domluvili už dříve.
Děkuji předem za rady. Doufám,že je to k pochopení, kdyžtak dovysvětlím.
Asi bude hodně záležet na tom, jak moc si pamatuje dotyčný profesor, na čem jste se domluvili ohledně zkoušení. Asi tak, spoléhat na to, že to bude zkoušení z toho článku... to bych asi raději nedělala. Profesorové, tedy spíše středoškolští učitelé, jsou tvorové vrtošiví a rádi mění to, co slíbili. Do kabinetu asi raději nechoďte, přeci jen nemusí ostatní učitelé slyšet, že vám onen učitel slíbil zkoušení z jednoho jediného článku. To byla dohoda mezi vámi dvěma, o níž nemusí vědět více lidí... Bylo by to moc zlé, kdybyste dostala na zkoušení jiné téma?
Děkuji za odpověď. Právě,že by to bylo zlé, kdybych byla zkoušená z něčeho jiného, protože to probírali několik hodin a já na toto byla jen 1 hodinu a nemám to ještě vše doplněné, navíc jeto hodně odlišné téma. K tomu, na jsme se domlouvali, se vztahují ještě nějaká cvičení v učebnici a něco v sešitě. A myslíte tedy,že pokud by si to pamatoval, na co jsme se domlouvali, že by mě na to vyzkoušel? Moc mě štve, že jsem nebyla ve škole na hodině po těch volných dnech. A popravdě řečeno, nevím, co budu dělat, když mi bude chtít zkoušet z něčeho jiného. Říct, jestli bych mohla být zkoušená až jindy? To asi by neprošlo. Tak si asi nechat dat 5. Držte mi palce,prosím.
Vzpomenu si zítra na vás. Jako klidně byste mohla zkusit při zkoušení nenápadně naznačit, že jste byli domluveni na tom určitém článku, záleží na vás. A taky na tom učiteli, jak je přístupný... No podle hesla - líná huba, holé neštěstí. Co by vám mohl říci? Buď by vám nadal a trval na zkoušení něčeho jiného, nebo si vzpomene a dá vám ten váš článek.
Eulálie, skvělá rada "Dobrý den pane učiteli, já jsem tady na to zkoušení z oblasti toho článku..." - prostě automaticky předpokládat, a dát najevo, že se bude jednat o ten článek...
(když si to učitel rozmyslí a taky bude asertivní, tak pak už nic nepomůže, ale proč si to nepojistit...)
Sharon, nezkouší se na něco, ale z něčeho.
Cizí jazyk není běžný školní předmět, jde o prostředek komunikace.
Chcete-li uspět při zkoušení z cizího jazyka, musíte se učit průběžně.
Nemůžete spoléhat na to, že Vás učitel po nějaké době vyzkouší z jednoho článku, který se probíral (četl, překládal) třeba před několika týdny. Četla jste ten článek? Oč v něm jde? dokážete odpovědět na otázky, které Vám k článku položí vyučující v cizím jazyce, aniž byste si otázky musela napřed překládat do češtiny?
Můžete zkusit to, co Vám radí nade mnou, ale u mne byste s tím neuspěla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.