Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doprovod dětí do školy vs věk

Od: stafetka odpovědí: 5 změna:

Ahoj, od kolika let byste nechali chodit své děti samotné do školy? I když to není daleko, pořád mám takový blbý pocit, jestli to zvládnou aby se něco nestalo..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na tuto otázku vám nikdo nemůže dát uspokojivou odpověď. Ikdyž to daleko není, nevíme, kolik roků má vaše dítě, jak je samostatné a kudy jeho cesta vede. ;) Moje dcera třeba chodila z Hladnova na Kamenec pěšky, sama. A to je tedy cesta! To vám povím! A můj táta chdil do školy, vzdálené 3 km, jen někdy, protože na 7 dětí měli dvoje boty :-D

myse*
hodnocení

1x

od první třídy. Moje děti dojížděly autobusem od první třídy z vesnice do města. Nic se jim nestalo, jen jsme to museli natrénovat a šlo to...

Myslím, že ten strach je jen ve vás a přílišným opečováváním nenecháte dítě vyrůst (ve smyslu dozrát). Naučte dítko chodit do školy, pár dní je z povzdálí sledujte a uvidíte. Dejte mu tu zodpovědnost sám za sebe a uvidíte, jak povyroste jeho sebevědomí.

lidus*
hodnocení

1x

Za rok mi půjde do školy vnučka a tak o tom často přemýšlím, na chalupě chodí sama nakupovat, zalít na hřbitov, jezdí na kole asi 5km za vesnici po polní cestě ale nějak si nedovedu představit, že jako její matka , když byla prvňák, sedne na MHD a pojede do školy s klíčem od bytu na krku. Já od pěti let jezdila sama autobusem 10km k babičce, vůbec si nedovedu představit, že by vnučka sedla na šalinu a jela za mnou a to bydlí 2 zastávky. Že by to ¨zvládla nemám pochyb, bojím se jen agresivity puber´táků, cestujících bezdomovců, zlodějů peněz a dětí.

eivlis*
hodnocení

0x

Taky si myslim, ze na to neni jednoznacna odpoved.. Ja mam kluky 2, z toho starsi jeted ve 2. tridea az ted bych rekla, ze zacina mit rozum a chapat nebezpeci okolo..Od prvi tridy je jednickar, chytrej, ale priserne zbrklej, nepozornej, nesoustredenej a nejednou jsme ho ja, nebo manzel doslova ztrhli ze silnice, kde se na nej ritilo auto.. I v nem samotnem hrklo a to bylo porad a az ted ve 2.tride se konecne diva pri vstupu na silnici zda jede auto, takze si myslim, ze je to o ditku a ne o veku a jen vy znate nejlepe sve dite..

hodnocení

0x

V každém případě nejdřív s dítětem sednout a vše mu vysvětlit. Aby s nikým nikam nechodilo, aby neposlouchalo cizí lidi, aby se nenechalo oklamat, že má s někým jet za maminkou, no prostě pomalu, pečlivě a logicky. A trvale, ale nenásilně to opakovat. Syn už je tak vycvičený, že kdyby na něj někdo cizí násilně sáhl, vypíchne mu prstem oko a ukousne ucho. Má odemne dovoleno bránit se jakýmkoli způsobem...stejně není trestně opovědný. A na cizí děti se prostě nesahá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]