Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
za měsíc maturuju, jsem na zdrávce, ale to není nějak podstatné, ale..
Zítra píšeme z 18ti knížek, ale jediné, co nechápu, tak je literární kontext. Co po nás učitelka chce, aby jsme napsali? Jedná se o dobu, kam autora zařadím? Například Romaina Rollanda zařadím do prózy sv. autorů, ale když se podívam na výpisky, tak mám nápsáno lit. kontext a u toho další autoři z období, další autorova díla, kompozice atd.. Nechápu tedy, o co se přesně jedná, když řekne, ať napíšem či řeknem lit. kontext.
Moc vám děkuji,
Simona
Třeba na příkladu Romaina Rollanda
Řadí se do francouzské meziválečné literatury, kde mezi hlavní témata patřila kritika války, životopisy slavných osobností, psali se psychologické, satirické, fylozofické a alegorické romány.
S touto obecnou charakteristikou porovnáš autorovo dílo a tu jednu vybranou knížku - zda má typické téma, nebo jestli je na tu dobu nějak výjimečná.
Dále tam můžeš uvést autorova nejčastější témata a žánry, na co reagoval, jak se to projevuje ve vybrané knížce, případně vliv autorova života (pokud to nemáte jako samostatnou otázku). Jestli je zvolená kniha jeho nejvýznamější/známé/ne příliš známé dílo...
doplněno 22.03.15 21:15:Omlouvám se, to jsem si nevšimla, když se na to kouknu teď tak to vypadá hrozně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.