Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pk postupně se rozvíjející a nekolikanasobny

Od: natalia odpovědí: 12 změna:
ahoj můžu se zeptat Dostal jsem novou tenisovou raketu.Jakou raketu?tenisovoujakou tenisovou a raketu novou.Tak to má byt ale nerozumím proč můžu si říct jakou raketu?tenisovou jakou raketu novou.Dekuju za vysvetleni

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

athenaise*
hodnocení

0x

Ahoky Natal: je to asi takto...

Přívlastek několikanásobný - s čárkou

černočerná, bezhvězdná noc - 1. Pořadí přívlastků můžeme otočit. (Bezhvězdná, černočerná noc nezní o nic hůře.)

- 2. Mezi přívlastky si můžeme říct "a". (Ani černočerná a bezhvězdná noc za uši moc netahá.)

- 3. Vlastnosti jsou z jedné oblasti, nebo jsou dokonce, jako v tomto případě, skoro synonyma.

Přívlastek postupně rozvíjející - bez čárky

zimní olympijské hry - 1. Pořadí přívlastků nemůžeme změnit. (Olympijské zimní hry zní divně.)

- 2. Mezi přívlastky si nemůžeme říct "a". (Zimní a olympijské hry, to je zjevný nesmysl.)

- 3. Každý přívlastek je vybrán z jiného "chlívečku".

Takže zkuste a zadejte vlastní větu a uvidíte ;)

natalia
hodnocení

dekuju moc Kosova kronika se věnuje dějinám českého raného středověku. Tak českého raného bych dala nekolikanasobny?Jde si říct českého a raného nebo to i přehodit mám pravdu?A mam podtrhnout i to středověku?
athenaise*

Kosova-Pk

kronika- Po

věnuje se - Přísud.

dějinám - Pt

středověku - Pt

českého - Pk postupně rozvíjející (nepíše se mezi nimi čárka)

ranného Pk -"-

Co se týče podtrhávání, tak se podtrhují jen podmět - rovná čára a přísudek vlnkou.

natali*
hodnocení

ale já se ptát jestli raného českého středověku je přívlastek nekolikanasobny a ne na podmet
athenaise*

ne není

já psát výše ;)

natalia
hodnocení

A proc můžu si říct českého a raného. A MUZU TO I PŘEHODIT.
iz*

Přehodit můžeš i to, co se přehodit nedá,

akorát tam pak budeš mít chybu.

Správně: českého raného středověku ...

iz*

Kosmova kronika se věnuje dějinám (českého raného) středověku.

středověku → jak jste přišla na pt?

athenaise*

Jééé no protože jsem chvátala :(, mělo tam být Pk

natali*
hodnocení

za sychravého nedělního odpoledne se nikomu nechtělo jít ven.Za sychravého a nedělního odpoledne zni blbe.takže postupně se rozvíjející? A odpoledne rozvíjí nedělního a nedělní sychravé?
iz*

Nedělní i sycharvý rozvíjejí odpoledne.

natalia
hodnocení

Takže to bude nekolikanasobny?Protože se to vztahuje jaká ta neděle byla?Ale postupně se rozvíjející Koupil si černou koženou tašku.Protože to kožená je bližší informace? Prosím odpovězte mi než půjdu do skoly

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]