Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak procvičit konverzaci z AJ?

Od: marek119977* odpovědí: 3 změna:

Zdravím :) Potřeboval bych poradit zřejmě nějaký dobrý kurz či jazykovou školu (v Praze) na procvičení mluvení v AJ.

Před 2 roky (prvák střední kam jsem přešel po 4 letech na osmiletém gymnáziu) jsem skládal certifikát FCE, ze kterého jsem dostal A, tudíž údajně level C1, a zkoušející u ústní části mi řekl, že mám prý dobrý náběh na C2 a ať další rok zkusím CPE, že když se budu snažit tak to dám.

Bohužel, jak dřív na gymplu jsme měli angličtináře který anglicky uměl výborně a hodina probíhala spíš formou dialogu a diskusí, tak tady na střední máme angličtinářku která, mám podezření, je tak o lekci napřed, spíš než na jazyk jako takový se hodiny a hodiny probírají britské reálie, a člověk neřekne za celý týden ve škole ani slovo anglicky a pouze hodiny naposlouchává angličtinu typu "prypr jur hámvrrrrrrk!" či gramatiku ve stylu "He never didnt went to the shop" (ne, nepřeháním, to je citace).

Momentálně jsem díky tomuto došel do stavu kdy když se mě turista zeptá jak se dostane na metro, sotva vykoktám "This way" a sám sebe nenávidím za to kam jsem to až degradoval, a mám sto chutí to FCE vrátit.

To jen tak pro představu co dokáže geniální české školství.

Věděl by tedy někdo o nějakém způsobu, kde začít tu AJ znovu trochu používat a moct se zdokonalit zpátky?

A zároveň se omlouvám za tak podrobný výčet, musel jsem si někde holt i trošku postěžovat :) :/

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Maturita z cizího jazyka odpovídá úrovni B1. Výjimkou jsou víceletá dvoujazyčná gymnázia, na nichž se některé předměty vyučují v cizím jazyce. Maturita na těchto gymnáziích odpovídá ± státní jazykové zkoušce. Nejsou příliš velkou výjimky případy, že studenti, kteří se o jazyk zajímají i mimo školu, končí s úrovní C2 (mají už před maturitou složeny nejvyšší jazykové zkoušky příslušné země).

Pokud ses již dříve dostal na úroveň vyšší, musíš si ji udržovat, případně zvyšovat sám. Zkus začít anglickým chatem nebo fóry věnujícími se tvým zájmům. Dále se poohlédni, jestli se v tvém okolí pravidelně nebo občas nescházejí občané zemí, v nichž je úředním jazykem angličtina. Mohl by ses s nimi domluvit o (občasné) účasti...

hodnocení

1x
Máš špatné informace. FCE odpovida úrovni B2. CAE je C1 čili mala státnice. CPE je C2 velka státnicepro největší borce. Trochu jsi se precenil. Takže vzhůru teprve na zkoušku C1
marek119977*
hodnocení

Ano, FCE je B2. Nicméně pokud z něj máš grade A, tak je to tzv. FCE extended, a máš tam poznámku že dosahuješ úrovně C1.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]