Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nj - rozhovor povolání

Od: elisa24® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, opravili byste mi prosím tento rozhovor? Moc děkuji

Nj - rozhovor povolání

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Johny,

Elisa tu občas požádá o pomoc s PC, vyhledáním něčeho apod.

Úkoly dělá sama, tady poprosí o kontrolu a při opravách na rozdíl od mnoha jiných spolupracuje ...

—–—

Nejsem si jista, kestli jsi napsala Informationen nebo informationen (špatně se mi to dnes čte) ...

Pozor na rozdíl mezi určitým členem a vztažným zájmenem (věty 1 a 3)! Předložku lze stáhnout s urč. členem (nikoliv se vztažným zájmenem), a to jen v případě, že na členu není důraz.

Je-li v německé větě několik příslovečných určení, stojí příslovečné určení času na prvním místě (3, 8), za ním následují další.

Ostatní snad bude srozumitelné z obrázku.

Doufám, že jsem zase něco nepřehlédla ...

Vlož sem zase opravený text, vrátím se.

Nj - rozhovor povolání #2
iz*

A pozor na slovesa sein a machen (1 + 3).

Místo nich používej významová/výstižnější!

hodnocení

Mockrát děkuji

Nj - rozhovor povolání #3
iz*

Přehlédla jsi jednu chybu (neopravila sis ji).

České tam lze německy vyjádřit slovy dort a dorthin. Jaký je mezi nimi rozdíl? Kdy se které používá?

Dala by se otázka na nevýhody formulovat jinak (tak, abys nepředpokládala, že práce má nevýhody)?

Nj - rozhovor povolání #4
hodnocení

Děkuji

dort - wo? 3. pád

dorthin - wohin? 4. pád

Gibt es Nachteile am Beruf der Sekretärin?

iz*

johnys2000*
hodnocení

0x

A proč máme my dělat DÚ za tebe snad máš Google překladač ne? A chyby s ním najdeš určitě sám ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]