Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žáci mají utírat lavice do ručníků

Od: tyna* odpovědí: 12 změna:

Můžete mi poradit, jak rozumně vysvětlit paní učitelce, proč si mají žáci po výtvarné výchově utírat lavice do ručníků? Přijde mi to hrozně nehygienické, však ten ručník taky vypadá! Přeci nebudou brát každý den čistý ručník!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

papene*
hodnocení

2x

;)Rozumně ji ho dejte, ať to zkusí vyprat.

raadek*
Utrit lavice nejspis musite, ale pokud si prinesete z domu sve vlastni uterky, ucitelka vas za to karat jiste nebude. R.
papene*

Vždyť paní píše,že je musí doma prát.Tak Nejspíš pere vlastní co používá její dítě ve škole.

hodnocení

2x

No a je problém, aby si dítě speciálně na výtvarku nosilo nějaký starý ručník/hadr, do kterého tu lavici bude utírat? Případně v Tescu či jiném řetězci koupit balení levných papírových utěrech, a budete to mít i bez praní ;o) (MMCH u nás na škole se hadrové ručníky už nepoužívají... zmizely před rokem v září, kdy se na škole objevila žloutenka a od té doby se papírové ujaly jako hygieničtější... možná bych se osobně teď v období chřipek zasazovala spíš o papírové ručníky než hadrové, než řešila hadr na lavici.)

doplněno 09.12.09 06:14:

MMCH a tu informaci, že si žáci mají utírat lavice do svých ručníků na ruce - tu máte přímo od paní učitelky? Jenom mi tak napadlo, že moje děti taky kolikrát přijdou domů s infomrací, která po ověření ve škole zní malinko... podstatně... jinak ;o)

tyna*
hodnocení

To, že děti uítrají lavice do ručníků, jsem poznala podle toho, jak ručníky vypadají. Na začátku škol. roku bývají třídní schůzky, na ktreých jsme informování o pracovních pomůckách, které budou žáci potřebovat. Platíme taky hygienické a výtvarné potřeby, které nakupuje škola. O útěrkách nikdy nebyla řeč. Já jsem se pouze ptala, jak tohle sdělit pí učitelce. Nezdá se mi ani trochu výchovné utírat lavice do ručníků. Nebo Vy to snad děláte doma?

Ne, doma do ručníků neutíráme. Otázka zní, zda si opravdu učitelka přeje utírání jmenovitě do ručníku nebo jestli ručník je to první (případně jediné), co má dítě po ruce, když si mají po práci utřít lavici *smich* Popravdě, takovouhle prkotinu bych s učitelkou neřešila, prostě bych dítěti přibalila hadr (což tak jako tak dělám, ať už ho v seznamu mají nebo ne) a poučila ho ohledně umývání lavic. Jo, ještě mi napadá - dětem jsem na výtvarku koupila igelitový ubrus, aby nepošpinily lavici, v hyper/super marketech (příp. papírnictví) prodávají přímo školní (malé, na lavici), stály pár korun.

tyna*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Děti v prví třídě neví do čeho mají utřít lavice a paní učitelka jim vysloveně řekla, ať je utřou nejdříve do špinavého hadru a pak do ručníků. a i kdyby to nebylo přímo její nařízení, ona o tom ví a šestiletým dětem je to asi jedno, poslechnou učitelku na slovo. Utěrku dítěti jsem už přibalila, pouvažuji i o tom ubruse. Ale ve třídě moc místa děti na také věci nemají, bylo by rozumnější je zakoupit nebo kdyby všichni přinesli balík papírových útěrek, tak jako se nosí papírové kapesníky a používají to všichni z jednoho balíku. Určitě by to zabralo ve třídě méně místa. Nezlobte se, ale žáci se mají vychovávat k čistotě a učitelce by nemělo být také jedno, jak ty ručníky třeba za jeden den vypadají!

Vychovávat k čistotě - ano, ale ta špinavá lavice se musí něčím utřít *nevi* Ty papírové utěrky jsem zmiňovala hned na začátku, určitě jsou dobré. Myslím, že jedna role by se k výtvarným potřebám mohla zmáčknout. Případně na třídních schůzkách vyvolat diskuzi, jestli jsou i ostatní rodiče ochotni přinést do školy balík utěrek k použití pro všechny.

a ptala jste se paní učitelky? Je to opravdu její nařízení?

inulina*
hodnocení

0x

Asi bych dala svému dítěti nějaký starší ručník nebo utěrku a vysvětlila bych mu, ať to utírá do toho. I kdyby paní učitelka řekla utřít ručníkem, dítě by mělo svůj hadr z domova, který by na lavici použilo. S účou bych nic neřešila, pokud s ní není řeč.

martini*
hodnocení

0x

Za našich časů jsme měli z domova igelity na stůl na výtvarku

fany08*

My také a mé děti v dnešní době jakbysmet, dokonce se dají koupit i v papírnictví nebo v drogerii právě pro tyhle účely. Lavice zůstane čistá a nemusí se do ničeho utírat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]