Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem,
jak se díváte na možnost řešení problému nedoléčených dětí, které rodiče bezostyšně posílají do školy? Náš syn se po deseti dnech nemoci (chřipka) vrátil do školy. Do třídy plné chrchlajících a kýchajících dětí. Za týden měl nemoc zpátky. A škola? Prý nemůže ovlivnit, aby rodiče nechali polonemocné dítě doma. Existuje nějaká páka na takový problém?
Díky všem a ahoj!
Ano,nechat syna doma dokud se všichni neuzdraví. Synovi to jistě vadit nebude a ve škole se to zatím (možná) uklidní...
Dokud se všichni neuzdraví? Vy už jste někdy viděl třídu plnou jen zdravých dětí? Kde, přijdu se na ten zázrak podívat
Řešil jsem to přes 6 let - bez výsledku. Je to o slušnosti lidí, ohleduplnosti a hlavně o penězích! - Když byla manželka na mateřské, prostě hlídala i to nemocné... bez vlivu na příjem. Ale takových lidí moc není. Já mám třeba možnost směn, takže nemocné dítě raději nechám doma a hlídám, čekám na manželku a potkáme se ve dveřích...
Kdyby se stát opět stal sociálním a podporoval třeba rodiče na §, pak by to jistě všichni vesele zneužívali...
Pokud dítě nemá horečku, školka ani škola nezmůžou nic!
No, já asi budu jediná, ale nevidím důvod, proč nechávat doma dítě s rýmou? Krom toho by člověk měl mít nějakou imunitu a to, že váš syn hned všechno chytne, vidím jako problém na jeho straně, protože to rozhodně není normální. Normálně zdravý člověk ve "třídě plné chrchlajících dětí" nic nechytne.
Nepomuze nic a deje se to dnes a denne dit bude dal.. Jak se psalo vyse, tak zvedat spise diteti imunitu..Dnes jsou chudaci deti, ale casto i rodice,,Platy si pridavaji hlavnev ti blbouni v politice, nemocenskou maji plne hrazenou a co chudaci rodice. Prvni dny jsou doma zadarmo a kde pak brat na vsechny platby, tak se ani nedivim, ze casto davaji i polonemocne deti do skol..Tahle doba je likviduje a deti pak taky..Neco jineho je, ze treba ve skolce u naseho mladsiho ditka jsou matky treba s rocnim ditkem doma a to starsi co maji ve skolce, tak tam cpou nemocne a kolikrat i na cele dny, aby se deti zbavili, tak to je des,, Bohuzel se ale casto spis stava, ze rodice jsou v neresitelne situaci a bez penez to bohuzel nejde a pokud nejsou babicky na hlidani, tak je t prusvih..
Ošetřit se to nedá, protože jak zadefinujete "nemoc"?
Že dítě kýchlo? Kýchám i když se protrhnou mraky a najednou do místnosti zasvítí slunce.
Nehledě na to, že dětem se do školy nechce, takže kdyby bylo "bolí mě v krku, fakt, ale teplotu nemám a ani hnusně nekašlu" důvodem k zůstání doma, tak by ve škole asi nikdo nebyl. Ani doktor s tím nic nenadělá, pamatuji si jak mě kdysi asi potřetí v krátké době šíleně bolelo v krku, tak máma řekla že mi nevěří, že omluvenku nenapíše, a ať jdu za doktorkou aby mi to napsala ona (doktorka byla taková jedubaba, takže máma předpokládala že radši půjdu do školy). No šla jsem za tou doktorkou, ta mě akorát seřvala že "co mám jako poznat, když to máš první den" a vyřizovala mámě ať mě za ní neposílá s nesmyslama.
Takže, shrnuto a podtrženo, "polonemocné dítě" se prostě nedá nijak bezpečně poznat, tudíž se ani nedá tlačit na to, aby bylo doma.
A pokud se jednalo o pravou chřípku, tak ta je nakažlivá předtím, než se objeví příznaky, takže na tu to tuplem nezabere. Konečně, pravou chřipku zpravidla nedokáže "rozchodit" ani třicetiletý chlap, natož aby to zvládlo malé děcko.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.