Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrola překladu - němčina

Od: kakadu558* odpovědí: 2 změna:

Můžete mi prosím zkontrolovat správnost překladu? :)

Svátek - das Fest

Tradice - die Tradition

Čerstvé ovoce - Frisches Obst

Dobrá voda - gute Wasser

Krásná princezna - schöne Prinzessin

Děti křičí - Kinder schreien

Mám rád Vánoce - Ich liebe Weihnachten

Dostanu dárky - bekommen Geschenke

Navštívit Oktoberfest - besuchen Oktoberfest

Jedli jsme klobásy a pili pivo - Wit gegessen Bratwurst und getrunken Bier

Slavili jsme narozeniny - wir festlich Geburtstag

Kdy jsou Velikonoce? - Wann sind Ostern

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Téměř všude chybí člen, tečka nebo otazník za větou, v jedné větě podmět, v další přísudek. Příčestí minulé nemůže stát ve větě osměle. Buď se musí použít ve spojení s pomocným slovesem (přísudkem) nebo jako přívlastek před podstatným jménem (pak se skloňuje jako přídavné jméno). Vlož sem opravený úkol, vrátím se.

(Nechceš-li spolupracovat, byla tohle má poslední pomoc. A příště prosím bez smajlíků.)

Kontrola překladu - němčina

hodnocení

1x
Moje němčina je tristní takže do toho nebudu kecat, ale není ti divné že u prvních dvou výrazů máš člen zatímco u žádného dalšího podstatného jména už člen nemáš? Němčina si na členy hraje daleko víc než třeba angličtina.
doplněno 11.03.15 11:01: To samé máš se zájmeny. Jednou správně napíšeš ICH u vánoc ale o jednu dál už před dostanu dárky zase ICH není.
doplněno 11.03.15 11:02: To samé máš se zájmeny. Jednou správně napíšeš ICH u vánoc ale o jednu dál už před dostanu dárky zase ICH není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]