Nejste přihlášen/a.
Architektura je pouze a jen pro výtvarně nadané lidii s velikou dávkou fantazie, představivosti. Architekt musí mít fantazii, projektant jeho fantazii spočítá, nakreslí. Kdysi moje spolužačka dělala přijímačky a měli za úkol nakreslit, namalovat cirkus. Opravdu si troufnete vymyslet něco třeba jako Tančící dům? Ruku na srdce. Máte to v sobě?
Alexi, máš pravdu, je potřeba se nevzdávat. To zase jo! Ale nemá cenu sedat do formule 1, když mám pomalé reakce a nemoc z pohybu. Každý máme jiné schopnosti a také jiné předpoklady. Ráda bych tě povzbudila, ale je škoda času, kdy by ses mohl připravovat na jinou, reálnou cestu, jiné povolání.
doplněno 11.03.15 10:21:Vzpomněla jsem si, jak to přesně bylo s mou spolužačkou. Končily jsme střední pedagogickou školu a ona se na na vysokou školu, architekturu přihlásila. Maturovala z výtvarné výchovy a profesor ji zapůjčil její práce, které přidala k těm, co měla doma. Táhla se s velikou složkou do Prahy, k talentovým zkouškám. Odmítli ji pro nedostatek talentu. Na některé činnosti sebevětší úsilí nenahradí nedostatek talentu.
Tu představivost nám dokazuješ smajlíky (vynech je prosím) a chybami v češtině, jež (míním oboje) zhoršují čtení?
Podle mne představivost a výtvarné cítění + talent nestačí. Myslím, že jsou potřebné i "technické předměty", měla bys mít představu i o různých materiálech. Byl by nesmysl navrhovat domy, které by pak nešly postavit ...
Já bych zvolila gymnázium, začala někam chodit na výtvarku a po maturitě se uvidí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.