Nejste přihlášen/a.
Kapitál-60 000Kč, 4% úrok p.a. , 23.3 do 13.12.
Jak to spočítám? Je nějaký vzorec třeba i?
2x
- anglická metoda - 365/366 dní za rok, skutečný kalendářní počet dní za měsíc
- německá metoda - 360 dní za rok, 30 dní za měsíc
- francouzská metoda - 360 dní za rok, skutečný kalendářní počet dní za měsíc
Použít se může v zásadě kterákoliv. V Evropě obvykle německá, ale není to nezbytné. Ve finanční matematice se navíc studenti seznamují se všemi těmito systémy a úlohy jsou také stavěny tak, aby ověřily, že studenti ty rozdíly chápou.
U nás banky počítají, že rok má 360 dní a měsíc skutečný počet dní. Takže počítám s 265 dny. Poznámka @x1 je tudíž velmi významná. Proto se tazatele ptám, jak to počítal.
Celkem mi to je fuk. Víc mne zajímá, že mi Air dá 1,1% jen do dvou melounů. I ty komunisti dali vic
Jaký mýlil. To mám reagovat na pánovu uraženou ješitnost. Odjakživa se počítali ve Spořitelně úroky kratší než rok s fikcí, že rok má 360 dnů, měsíc 30 dnů a den vkladu se nezapočítává. Že někde mají jiný způsob je mi jedno. Důležité je, že tazatel počítal dle tohoto modelu a měl to správně. Nepotřebuji ho zatěžovat krávovinama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.