Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uplatnění IT mezi lidma?

Od: geegee odpovědí: 6 změna:

Když vystuduji SŠ popř. VŠ,můžu najít práci,kde nesedím na zadku? Vypsal by mi někdo (samozřejmě záleží co mi půjde a o co budu mít zájem,ale komu se chce) různá uplatnění po tomhle studiu?:) Děkuji..já jen,že si vybírám školu a je to docela hardcore :D

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mot
hodnocení

1x
Tak IT je docela obecny pojem. Programator asi bude svoji praci travit u pocitace, servisni technik muze vetsinu pracovni doby travit za volantem...zkus to vic specifikovat.

joudic*
hodnocení

0x

kdyz budete delat na sebe, muzete naprogramovat projekt a pak se valet na zahrade a nebo programovat na zahrade :) nebo muzete programovat cely rok nekde na plazi, kde je hotel o polovinu levnejsi nez najem v CR :)

redddd

Už jsi měl někdy před sebou rozdělaný comp na desky? tak tímto začíná IT - aby to vůbec jelo a pak se dostaneš k tomu, že zjistíš co všechno se dá ještě vylepšit /v tom lepším případě/ a nebo dostaneš úkol něco vytvořit a pak dumáš, od boty k botě, občas ti taky nikdo nerozumí a zkoušíš stále dokola než na to příjdeš, To je IT. Nebo taky jen měníš klávesnice a myši a ve fabrice ti budou říkat ajťák. Neměnil bych

figurek*

haha. *smich**smich**smich*

Ty vůbec nevíš o čem programování je. Jestli si myslíš, že něco inteligentního napíšeš vleže na zahradě nebo na pláži v nějaké banánové republice, tak si to mysli dál.

No ale k dotazu nahoře.

Z vlastní zkušenosti vám můžu potvrdit, že sedět v klimatizované kanceláři je lepší, než pobíhat někde po světě. Zažil jsem obojí. Vím o čem mluvím.

joudic*

ja se takto zivim uz leta a na terasce toho napisu a udelam dost :) programovani me zas uplne nebavi, ale holt mam nejake klienty, ktere jsem si nechal, delam spis 3d modely, enviro apod, a vzhledem k tomu jak jsem se zaridil, moc pracovat za rok nemusim, a da se klidne i valet ve Vietnamu nebo nekde dole na vychode, kdybych nemusel zaroven platit hypoteku :) nicmene cestovani uz jsem si uzil dost a ted mi staci ke stesti zednicina, elektrikarina, instalaterina a vlastne vsechny mozne profese pri zuslechtovani vlastniho bydleni a zahrady :) takze klidek a uzijte si 8-10h denne klimatizovanou kancelar, ja vam to neberu *smich* ale ja si dam radeji pivo na terase :)

doplněno 06.03.15 21:08:

@bullvul Otazka znela, jestli se da uplatnit v IT a pritom jen nesedet cele dny na prdeli, a tak jsem odpovedel..ano da. Dodam, ze to jde i bez IT zamerene skoly, ale vyzaduje to vlastni research a neustale uceni se ... Programovani, vyvojarina je tak jako tak o neustalem uceni se, skola neskola, stejne nikoho nezajima, co mate za papir, ale jestli umite neco rychle zafinisovat a nebyl to prasacky kod, pripadne kod optimalizovat at neni pomaly... hlavne to chce vlastni invenci a praxi, nazdarka absolventa ze skoly pravdepodobne vystipou hned ve zkusebni dobe ostatni programatori, kdyz zdrzuje a neni samostatny... do sveho profesniho vyvoje jsem investoval uz 18 let a rozhodne nejsem zadny mistr sveta v programovani :) co potrebuju umim, a co neumim se flexibilne priucim nebo se pozeptam, kdyz to potrebuju jen pro specificky projekt... do vetsiho projektu bych ani nesel, je to moc prace a clovek se o to musi pak furt starat... tak nevim jestli to je kladne nakopnuti ci pozvednuti :)

nicmene IT je rozvetvene a kazdy si muze vybrat kudy se vyda, muze byt sitar nebo spravce PC a site v nejakem podniku, nebo jezdit jako technik zapojovat anteny pro 5G site, nebo v serverovne, sprava hardware, prodejce hardware, vyvojar, programator... u vetsiny veci se sedi denne na prdeli v praci, pokud jen nedela nejake projekty sam na sebe a nebo pokud nejezdi jako obycejny zapojovac anten nebo v nejakem tymu expertu, co hasi problemy

bullvul

Většina je o už hotových lidech /někteří se jen chlubí/. ale ti jenž umí,většinou mlčí

Nikde v tomto vlákně nikdo nenapsal kolik času dal soukromě do vlastních vědomostí jenž by jedince snad pozvedli, či jej kladně nakoply, nebo kolik peněz investovali do chtění po nějakém výsledku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]