Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovní úloha na pohyb

Od: anilorak odpovědí: 8 změna:
Ahoj vůbec mi nejdou vypočítat tyhle dva příklady.pomozte mi to vypočítat, prosím, to vše závorce jsou vysledky.Je to ta 1 a 7
Slovní úloha na pohyb
Slovní úloha na pohyb #2
Slovní úloha na pohyb #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tezke
hodnocení

0x

To je těžké. Třeba příklad 7. Vypočítat dráhu při rychlosti 80 km/hod za čas "t", vypočítat dráhu za čas "t+1,75" při rychlosti 45 km/hod a když jsou dráhy shodné tak máme čas jak dlouho jelo to druhé auto. A těch 200 km je k ničemu, leda že by ho nestihli před cílem dojet.

No je to kvýpočtu kolik zbývá do cíle

anilorak
hodnocení

tu sedmičku už mám ale stou 1 si nevím rady

Tak když si selským rozumem spočítáš, kolik ušel chodec za hodinu a půl tak ten zbytek ujel za stejný čas cyklista.

anilorak
hodnocení

A co dosadit zato t?
tezke

Jaký "t" snad počítám rychlost když ujel 18 km za 1,5 hodiny. Z paměti 12 km/hod

doplněno 04.03.15 17:33:

Dám ti lepší příklad. Myslivec šel z lesa do hájovny rychlostí 4 km/hod. Měl to 20 km. V tom mu vyběhl pes a běžel do hájovny rychlostí 20 km/hod, tam se otočil a běžel zpět k myslivci a takto běhal až byli oba v hájovně. Kolik km pes naběhal.

anilorak
hodnocení

Spíš 1,5 hodina=16
tezke

Co je 16 rychlost? Při této rychlosti by za 1,5 hodiny ujel 24km a to by musel chodec na začátku zaspat.

anilorak
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]