Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doučování na zš, sš

Od: renulda* odpovědí: 7 změna:

Myslíte, že je možné dělat na zš nebo sš nějaký kroužek pro zájemce? Třeba doučovat matiku nebo cokoli jiného? Samozřejmě dobrovolně bez příjmů? Mě 24 jinak nedělám to pro zisk, ale pro potěšení

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, teoreticky ano, ale praxe to může zhatit. Problém vidím dvojí - nezájem studentů nebo žáků o nové informace, resp. jejich práce navíc (a z jejich pohledu možná ztráta času) a druhá věc může být obava ředitele školy nebo to možná nedovolují ani zákony. Vyučovat snad může jen osoba k tomu oprávněná a s příslušným vzděláním, budova školy je nyní skoro jako pevnost a cizí člověk se tam nedostane, můžete být třeba pedofilní . . . Zkuste oslovit ředitele nějaké školy ve Vašem okolí s nabídkou a uvidíte, jestli bude zájem a možnost. Zdravím!

P.S. Pamatuji hodiny doučování v maturitním ročníku jako přípravu na maturitu, ale to vyučoval kantor.

Z ceny kroužku ve škole se platí i provoz po dobu kroužku - elektřina, voda... V tom by mohl být možná problém.

Zkuste se třeba zeptat v knihovně, tak by to povolit mohli.

Podle mě by byl zájem u žáků obrovský.

Navážu na bena, není asi daleko od pravdy, ale nejsem tak skeptická. Kdyby k nám na školu přišel člověk, že chce zdarma vést kroužek, byl by ze začátku podezřelý, ale nemyslím si, že by ho odmítli. Kroužky bývaly běžně vedeny lidmi z okolí školy, ne jen učiteli. Kroužek by byl určitě placen, ten člověk by se vzdal odměny. Ve školách - běžných, ne nějakých hogo fogo - bývají kroužky zpoplatněny minimálními částkami, např. 200,- za pololetí. Možná by byl navržen dozor, který by na kroužku byl přítomen - už se to občas dělá i na kroužcích, které vedou praktikanti v prvním ročníku PedF, oni vlastně nesmí být s dětmi sami. (Ale dělá se to.) Nechci toto ale tvrdit najisto, každá škola je v tomto jiná. Asi by mne jako ředitele velmi zajímal důvod, proč to chce někdo dělat - a zadarmo. Prověřila bych si ho a kdyby se mi cokoliv nezdálo, tak bych to riziko nepodstoupila. Ona ta škola na těchto kroužcích fakt nevydělává - a co vydělá, to jí kraj strhne z rozpočtu na další rok.

Nezájmu žáků se nebojím, jakmile škola kroužek nabídne, najde se dost rodičů, kteří jsou rádi, že se dětem nemusí věnovat doma sami a nakážou jim to. U nás to tak bývalo, rodiče přímo žadonili o hodiny navíc ve formě nějakého kroužku. Neustálé prosby o doučování (samozřejmě zdarma a dlouhodobé, ne jen párkrát za sebou ale 1x týdně celý školní rok) byly běžné a jakoukoliv formu aktivity mimo školní výuku (hodiny s rodilým mluvčí apod.) rodiče vítali.

cestina
hodnocení

1x

Co třeba zkusit nějaké doučování pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí? Nevím, odkud jste, ale v mnoha větších městech existují různé organizace, které zdarma doučují děti, které si nemohou běžné doučování zaplatit. Takové projetky mají i vlastní prostory a dobrovolníky určitě uvítají.

cestina: *palec* a hned několikrát, to mne vůbec nenapadlo :)

cestina

Jsem ráda, že se nápad líbí :) Já takto s dětmi 2 roky pracovala v rámci školy a moc ráda na to vzpomínám.

renulda*
hodnocení

Newím mě to jen napadlo. Co se věku týče tak mi je 25. Tak třeba z matiky jsem absolvoval vždy za 1 tak si myslím že matiku umím dost dobře. Jiank důvod jak říkám mě to jen napadlo. Práci mám kousek a když přijdu domů, tak prostě nevím co dělat. U pc se mi sedět nechce a venku taky nic moc přes ten týden. Sportu se věnovat nemůžu nějak dlouhodobě a pravidelně ze zdravotních důvodů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]