Nejste přihlášen/a.
Myslíte, že je možné dělat na zš nebo sš nějaký kroužek pro zájemce? Třeba doučovat matiku nebo cokoli jiného? Samozřejmě dobrovolně bez příjmů? Mě 24 jinak nedělám to pro zisk, ale pro potěšení
Dobrý den, teoreticky ano, ale praxe to může zhatit. Problém vidím dvojí - nezájem studentů nebo žáků o nové informace, resp. jejich práce navíc (a z jejich pohledu možná ztráta času) a druhá věc může být obava ředitele školy nebo to možná nedovolují ani zákony. Vyučovat snad může jen osoba k tomu oprávněná a s příslušným vzděláním, budova školy je nyní skoro jako pevnost a cizí člověk se tam nedostane, můžete být třeba pedofilní . . . Zkuste oslovit ředitele nějaké školy ve Vašem okolí s nabídkou a uvidíte, jestli bude zájem a možnost. Zdravím!
P.S. Pamatuji hodiny doučování v maturitním ročníku jako přípravu na maturitu, ale to vyučoval kantor.
Z ceny kroužku ve škole se platí i provoz po dobu kroužku - elektřina, voda... V tom by mohl být možná problém.
Zkuste se třeba zeptat v knihovně, tak by to povolit mohli.
Podle mě by byl zájem u žáků obrovský.
Navážu na bena, není asi daleko od pravdy, ale nejsem tak skeptická. Kdyby k nám na školu přišel člověk, že chce zdarma vést kroužek, byl by ze začátku podezřelý, ale nemyslím si, že by ho odmítli. Kroužky bývaly běžně vedeny lidmi z okolí školy, ne jen učiteli. Kroužek by byl určitě placen, ten člověk by se vzdal odměny. Ve školách - běžných, ne nějakých hogo fogo - bývají kroužky zpoplatněny minimálními částkami, např. 200,- za pololetí. Možná by byl navržen dozor, který by na kroužku byl přítomen - už se to občas dělá i na kroužcích, které vedou praktikanti v prvním ročníku PedF, oni vlastně nesmí být s dětmi sami. (Ale dělá se to.) Nechci toto ale tvrdit najisto, každá škola je v tomto jiná. Asi by mne jako ředitele velmi zajímal důvod, proč to chce někdo dělat - a zadarmo. Prověřila bych si ho a kdyby se mi cokoliv nezdálo, tak bych to riziko nepodstoupila. Ona ta škola na těchto kroužcích fakt nevydělává - a co vydělá, to jí kraj strhne z rozpočtu na další rok.
Nezájmu žáků se nebojím, jakmile škola kroužek nabídne, najde se dost rodičů, kteří jsou rádi, že se dětem nemusí věnovat doma sami a nakážou jim to. U nás to tak bývalo, rodiče přímo žadonili o hodiny navíc ve formě nějakého kroužku. Neustálé prosby o doučování (samozřejmě zdarma a dlouhodobé, ne jen párkrát za sebou ale 1x týdně celý školní rok) byly běžné a jakoukoliv formu aktivity mimo školní výuku (hodiny s rodilým mluvčí apod.) rodiče vítali.
Co třeba zkusit nějaké doučování pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí? Nevím, odkud jste, ale v mnoha větších městech existují různé organizace, které zdarma doučují děti, které si nemohou běžné doučování zaplatit. Takové projetky mají i vlastní prostory a dobrovolníky určitě uvítají.
Newím mě to jen napadlo. Co se věku týče tak mi je 25. Tak třeba z matiky jsem absolvoval vždy za 1 tak si myslím že matiku umím dost dobře. Jiank důvod jak říkám mě to jen napadlo. Práci mám kousek a když přijdu domů, tak prostě nevím co dělat. U pc se mi sedět nechce a venku taky nic moc přes ten týden. Sportu se věnovat nemůžu nějak dlouhodobě a pravidelně ze zdravotních důvodů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.