Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovní úloha pohyb

Od: karolinanaa odpovědí: 9 změna:
Ahoj ve škole jsme dostali úlohy na pohyb a tři nemůžu vypočítat. Jednu už jsem sem dala ale stemihle si nevím rady taky .Dekuju Je to ta 7 a 8
Slovní úloha pohyb

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

audinos*
hodnocení

0x

Když Ti šla úloha 6, tak by měla jít i 7 a 8 - je to přece pořád součet nebo rovnost dvou tras, které byly zdolány různou rychlostí.

doplněno 03.03.15 16:38:

Takže ta šestka Ti nevyšla?

doplněno 03.03.15 16:57:

Dráha je rychlost krát čas. Rychlosti jsou zadaný a čas je u jednoho např. t a u druhého t plus 1/3 t (protože o 20 minut déle. A protože se setkají, musí být dráhy stejný.

Poznámka: Když vyjde čas třeba 0,4 - je to 24 min.

karolinna
hodnocení

Nejde tet ji počítám a nejde.Nevím kde je zakopaný pes.Vyjde mi číslo třeba tet si vymyslím 1,6 ale nevím jak to dosadit aby vyšli ty minuty..atd
karolinnaj
hodnocení

Jo ta 6 mi vyšla 1,1km ale nevím si rady stou druhou otázkou nevím jak dosadit
karolinana
hodnocení

Ta 6 má vyjít 1,1 km to jsem si dala 0,55x2 ale ten čas by měl vyjít 08:03 a to nechapu 0,55x60 je 33 a tet si dáme 7:30+33 což je opravdu 8:03 ale proč to 33 pročítám k Mirkovi a ne k Petrovi?
karolinana
hodnocení

Ja už to od vás úplně chápu to je nástěnný princip a ta 9 a 10?to budu muset počítat v=s X t?a jak?
Slovní úloha pohyb #2
audinos*
V se rovná S lomeno T. Pomůcka : km lomeno hodiny.
x®

U 9) příkladu vyřešíme rovnici v1.2 = (v1 + 30).1,5.

.

U 10) určíme, jakou vzdálenost ujede nákladní vlak za 15 min (44⋅¼ = 11 km). Rychlík se přibližuje k nákladnímu vlaku rychlostí 70 – 44 = 26 km/h. Dráhu 11 km při rychlosti 26 km/h urazíme za 11/26 h = 25 min 23 s. Za tuto dobu ujede rychlík dráhu 70⋅11/26 ≐ 29,6 km.

karolina*
hodnocení

ta desítka má vyjít tak jak je to nad tím příkladem takže vás výpočet je asi spatne.Ale i tak dekuju a tu 9 vůbec nechápu co jste tam napsal.
x®

9) Jestliže jede nákladní automobil rychlostí v1, tak za dvě hodiny ujede dráhu s = v1t = v1⋅2.

Tutéž dráhu urazí osobní automobil, který jede o 30 km/h rychleji: s = (v1 + 30)⋅1,5.

Můžeme proto sestavit rovnici v1.2 = (v1 + 30).1,5, jejímž řešením je v1 = 90 km/h. Takže průměrná rychlost nákladního auta je 90 km/h a osobního 120 km/h (o 30 km/h více).

.

Výsledky nad příkladem 10 jsou chybné. I v otázce je dotaz, za jak dlouho dojede rychlík osobní vlak, přitom v zadání je nákladní vlak.

Příklad lze řešit i rovnicí, jako jste řešila i některé předchozí příklady.

Slovní úloha pohyb #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]