Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ve třídě máme spolužáka, který na mě zpočátku působil jako slušný, upřímný člověk. Je to kluk, který to s učením hodně přehání, na známkách mu hodně záleží. Ale to je vedlejší, to tady řešit nehci. Jde o to, že jsem se s ním trochu sblížil a byli z nás kamarádi. Měl jsem ho rád, proože mě pořád chválil, říkal mi, že jsem chytrý, geniální atd., pořád mě vyzdvihoval. Jeho slova chvály jsem opětoval a myslem jsem to vždy vážně a upřímně. Poslední dobou ve mně začalo vznikat podezření, že mě sice lichotí, ale myslí si o mně něco úplně jiného. Soudil jsem tak na základě jeho neverbálních signálů a tonu řeči. Něco mi tam skřípalo a nezdálo se mi to. Minulý týden jsem slyšel jak se s někým baví a tomu člověku říkal, že si o mně myslí, že jsem slaboduchý a nevzdělaný. Nedoposlechnul jsem si ten rozhovor do konce, protože jsem byl šokován, ikdyž jsem to pravda trochu tušil. Teď tak nad tím přemýšlím. Myslím, že to spolužák s tím soustavným chválením myslel dobře, že mi chtěl zdvihnout sebevědomí, kterým zrovna moc neoplývám. Ale na druhou stranu mi to přijde hrozně falešné, když je někdo takový pokrytec. Co si o tom myslíte? Mám mu něco o tom říct?
Tomu se říká "škola života" Jinak naprosto normální situace, věřit se dá jen opravdu časem a průserama proklepnutým lidem.
Nechtěl tě využít k získání nějaké výhody?
To asi ne, i když potom co jsem se dozvěděl si nejsem úplně jistý, možná, že se mnou chtěl manipulovat.
Pokud se přetvařuje, je neupřímný, za zády Tě pomlouvá a nemluví o Tobě hezky, pak to není žádný kamarád! Na takové si dávej pozor! Teď už víš, že mu nemůžeš každé slovo věřit. A jeho chválu ber s rezervou. I když se to dobře poslouchá, od takového člověka už to nikdy nepotěší. Leccos to vypovídá o jeho charakteru, ale důležité přece je, jaký opravdu jsi. Ne to, co Ti namlouvají a našeptávají ti druzí.. Odpálkuj ho příště s tím, ať Ti neleze do zadku, když Tě za zády pak pomlouvá a chová se jako pokrytec. O takové "kamarády", že nemáš zájem.
Jak jsem cetla tvuj pribeh, tak mi hned naskocilo, ze dotycny ti jen maze med kolem pusy.. Prijde mi divne, aby mi kamos rikal jak jsem uzasna atd. a ja zase jemu..V hlave mi hned vytane, ze tady neni neco v poradku..Takovych lidi jeste potkas za zivot spoustu..Jinak tomu tvemu tzv.kamaradovi bych rekla co jsem slysela zcela uprimne..
Řekla bych mu to přinejmenším proto, aby si ho dostal do bezvýchodné situace a zastyděl se nad sebou. nenech se odbýt nějakým všeobecným slintem, chtěla bych vědět, co si DOOPRAVDY myslí. Jemu bych nedala nic najevo, ale doma bych přemýšlela, zda na tom nemůže být něco pravdy.. a podle toho bych se k němu pak stavěla. Ale už bych si od něj vždy držela odstup.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.