Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Matematika počítání pod sebou

Od: siska5* odpovědí: 4 změna:
Ahoj rádci,udivují mě příklady které ppčítá ma neter ponekud divne takhle jį to pry vysvestlovalapį.uč.ale mi jsme se to teda učili jinak a u čila mě stejna uč. Mame priklad např: pPs:(pod sebou) 486+234=720 a zkouška se dělá podle mě takto ne?:720-234=486 a moje neteř říka uplne neco jineho :že zkouška má být takto :234+486=720 a všude v domácím sešitu napsáno :ZKouška se dělæ na plus a to rika i ma neter zenaminus zkoušku nedělaj nechápu deěkuji předem za všechny rady siska5

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dělali jsme to ve škole také tak. Odčítání jednoho sčítance je ale zavádějící, svádí k automatickému dosazování druhého sčítance do výsledku zkoušky. Proto se asi nyní používá druhý postup. Možná v tom hraje roli to, že je použita stejná binární operace. Bohužel naše výuka didaktiky matematiky 1. stupně byla téměř nulová (kombinované studium), taktéž by mě to zajímalo.

hodnocení

0x

zkoučky mohou být různé, třeba devítková zkooužka není sice stoprocentní, je jen orientační, ale zato rychlá.

prostě udělám ciferný součet sčítanců:

2+3+4 = 9 = 0

4 +8 + 6 = 9 = 0

pak to sečtu:

0+0 = 0

a to se musí rovnat cifernému součtu výsledku:

7+2+0 = 9 = 0

a to souhlasí. (Pokud by to nesouhlasilo, bylo sčítání blbě, samotný souhlasještě nezaručuje správnost kompletního výpočtu.)

hodnocení

0x

přiznávám, že naprosto netuším, jak moje děti dělají zkoušku, nicméně vzpomínám si, že oni se nejdřív učili pod sebou sčítat a teprve poté odečítat. nemůže být vaše neteř teprve u sčítání? pak by zkouška odečítací být nemohla. nicméně podle mne je to celkem jedno, jestli se jako zkouška sečtou obě čísla v opačném pořadí nebo jedno odečte od výsledku, hlavně když se pokaždé dojde ke stejnému výsledku, ne?

khv
hodnocení

0x

Jedxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]