Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studium na střední škole

Od: tomcat* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda někdo z vás náhodou neví jak je to se studiem střední školy (4 letý obor), když mám hotovou maturitu a momentálně dokončuji Vyšší odbornou školu. Dělal bych maturitu z předmětů, které již mám splněné?

Děkuji za odpověď

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pro získání druhé maturity vám stačí zkrácené studium pro lidi, kteří již jednu maturitu mají. Pak budete maturovat pouze z profilových odborných předmětů, studium je kratší - 1 až 2 leté denní, dálkově též někdy 3-leté.

Stejná možnost je pro získání výučního listu.

Další možnost je nastoupit po uznání části předchozího studia SŠ do vyššího ročníku --druhák nebo třeťák (rozhoduje ředitel školy), udělat rozdílové zkoušky za uznané ročníky (z předmětů, které jste na původní SŠ neměl). Tady nevím, jak je to aktuálně s druhou maturitou.

Většina lidí s maturitou, co chce druhou maturu nebo výuční list, volí zkrácené studium.

hodnocení

0x

Bohužel maturovat je možné už pouze z odborných předmětů, já si chtěl vyzkoušet státní maturitu a smůla :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]