Nejste přihlášen/a.
To si měl štěstí že si měl takovou učitelku. Jen tak pro informaci-nestává se to vždy. Já mám třeba v ŽK napsaný nemocný a asi už 10krát si zeptala co mi bylo a jednou se na mě divně dívala (opravdu nepříjemný pocit). Takže je lepší přiznat pravdu protože pak máte nečistý svědomí a strašné nervy aby se to nedozvěděla...
Jaké máte s učitelkou vztahy? Ví, že jste běžná rodina, která zameškané učivo doplní, a nebo Vás vidí jinak?
U nás nebyl problém, pokud jsme věděli, že látku s dítětem doma doplní, ani na více dní - samozřejmě pak přes ředitelku, ale ředitelka vždy povolila.
Jinak na jeden den máte právo dítě omluvit z jakéhokoliv důvodu, takže je asi lepší přiznat barvu. Nebo učitelce zavolejte a osobně se s ní domluvte, řekněte jí své důvody (poslední možnost si zalyžovat?) a ujistěte ji, že látku doplníte. Působí to o něco lépe než "lyžování" v žákovské.
doplněno 28.02.15 15:43:Aha, špatně jsem to pochopila, myslela jsem, že chce vzít kamarádka VAŠI dceru.
No, asi bych zavolala učitelce a šla na ni nejdřív s prosíkem, i když vím, že právo na to uvolnění mám. Žádné ponižování se, prostě "Chtěla by ještě jednou na lyže, můžeme? Nebude problém? Učivo doplníme."; když nepovolí, tak pak může dcera stejně chybět a v omluvence mít rodinné důvody. Třídní jeden den opravdu musí omluvit. (Snad nekecám - zkusím najít zákon.)
Aojký Ahojký , klidně to přiznejte ...Taky chodírom na ŽŠ do osmé třídy , a učitelé jsou zde dost přísní ... a když zrovna neprobíráme nějak důležitou látku , tak jim to je jedno co mají za důvod... zkrátka je to jen na té dceři , jestli si to doplní ... a navíc u nás to např. vadím jenom jedné učitelcee ... a to u nás se normálně omlouvá celýý týden a fakt to není zas takový problém ... takže je to úplně v pohoděě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.