Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omluvenka do školy - přiznat důvod?

Od: destiny5® odpovědí: 12 změna:
Dobry den, kamarádka chce vzít dceru na lyze na jeden den v týdnu. Dcera chodí ještě na zs, 8trida. Myslíte, ze jw lepsi tridni rict pravdu nebo dceru omluvit pro nemoc? Dekuji za nazory.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

3x

není nic divného poprosit o uvolnění na lyže - jistě látku dohoní ... rozhodně lepší než omlouvat pro nemoc - stejně se ve škole pak pochlubí, že byla lyžovat

hodnocení

2x

Myslím, by to na jeden den neměl být vůbec žádný problém, když si pak učení doplní.

albatros498022*
hodnocení

1x

S pravdou nejdál dojdeš.

ver*
hodnocení

1x
Docela mě překvapuje, že toto řešíte. Mně máma napsala rodinné důvody a ani na základní ani na střední škole se mi nestalo, že by se učitelka ptala, jaký je to konkrétní důvod. Ani jsme to neříkali předem, prostě jsem nepřišla a v omluvném listě či ŽK jsem měla rodinné důvody.
lukashanousek*

To si měl štěstí že si měl takovou učitelku. Jen tak pro informaci-nestává se to vždy. Já mám třeba v ŽK napsaný nemocný a asi už 10krát si zeptala co mi bylo a jednou se na mě divně dívala (opravdu nepříjemný pocit). Takže je lepší přiznat pravdu protože pak máte nečistý svědomí a strašné nervy aby se to nedozvěděla...

hodnocení

Taky si myslím, že by to zvladla, ale.. Priznat to třídní? Omluví tonebo to risknout a doufat, ze nikoho nepotkaji na sjezdovce?

Jaké máte s učitelkou vztahy? Ví, že jste běžná rodina, která zameškané učivo doplní, a nebo Vás vidí jinak?

U nás nebyl problém, pokud jsme věděli, že látku s dítětem doma doplní, ani na více dní - samozřejmě pak přes ředitelku, ale ředitelka vždy povolila.

Jinak na jeden den máte právo dítě omluvit z jakéhokoliv důvodu, takže je asi lepší přiznat barvu. Nebo učitelce zavolejte a osobně se s ní domluvte, řekněte jí své důvody (poslední možnost si zalyžovat?) a ujistěte ji, že látku doplníte. Působí to o něco lépe než "lyžování" v žákovské.

doplněno 28.02.15 15:43:

Aha, špatně jsem to pochopila, myslela jsem, že chce vzít kamarádka VAŠI dceru.

No, asi bych zavolala učitelce a šla na ni nejdřív s prosíkem, i když vím, že právo na to uvolnění mám. Žádné ponižování se, prostě "Chtěla by ještě jednou na lyže, můžeme? Nebude problém? Učivo doplníme."; když nepovolí, tak pak může dcera stejně chybět a v omluvence mít rodinné důvody. Třídní jeden den opravdu musí omluvit. (Snad nekecám - zkusím najít zákon.)

hodnocení

Kamaradky dcera je trošku leniva, mela asi 1 ctyrku, nevim... Z matiky? Jinak jsou doma v pohodě, slusna, zodpovědná rodina.
kiiikkus

Aojký Ahojký , klidně to přiznejte :):):) ...Taky chodírom na ŽŠ do osmé třídy , a učitelé jsou zde dost přísní ... a když zrovna neprobíráme nějak důležitou látku , tak jim to je jedno co mají za důvod... zkrátka je to jen na té dceři , jestli si to doplní ... a navíc u nás to např. vadím jenom jedné učitelcee ... a to u nás se normálně omlouvá celýý týden a fakt to není zas takový problém ... takže je to úplně v pohoděě :):):)

hodnocení

Tak jo... Děkuji vsem za nazory, vyřídím. Riskne to a půjde za tou třídní. Nebo si to aspon myslím.
joudic*

riskuje to, ze ji nepusti a je to vite kde :) zlata nevolnost a rodinne duvody (ale bacha, nekdy se ptaji na ty duvody, a jakmile neumi improvizovat nebo nema neco pripravene je to v kelu). Pravda se vyplaci jen pokud je ucitel rozumny a decko ma jakztakz znamky a nelezi uciteli v oku.

eivlis*
hodnocení

0x

U nasich deti ve skole 1 den na cokoliv muzou omluvit rodice, tyden nemoci tez rodice a vice uz musi povolit reditelka nasi skoly.. Nelhlaa bych, rekla bych pravdu.. Neni na tom nic spatneho..Nejde o 14 dni..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rodinné důvody

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]