Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Budoucí čas

Od: karlicek odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,cvičení zní:slovesa v závorkách uveďte ve tvarech budoucího času.Divadlo,film ani televize příštího století (neobejít se) bez maskérů.To oni (starat se), aby (nelesknout se) princezně nos, aby herec (hrát) dopoledne hladce oholeného elegána a odpoledne zarostlého tuláka.Správný maskér (muset) vyrobit paruku, knír a plnovous.(Poradit si) s přeměnou mladice na usedlou dámu a naopak.Někdy (vyrobit) podle scénáře čerstvé zranění které v průběhu filmu (měnit) v hojící se jizvu. Jindy (zdobit) hladkou kůži herce tetováním,které (být) od pravého k nerozeznání,ale které (muset) po skončení filmu dokonale zmizet.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Např. se neobejde, se postarají

karlicek
hodnocení

A ty další příklady? Stačí mi je jenom ty slovesa v čase budoucím.Děkuji jinak moc a moc za odpověď Karel

hodnocení

0x

Napiš sem, jak jsi domácí úkol vypracoval/la Ty sám/a. Zkontrolujeme Ti jej.

karlicek
hodnocení

Napíšu jenom ty slovesa v závorkách jak to má být:se neobejde,se postarají,se nelesknul,zahraje,bude muset,poradím si,vyrobím,změním,ozdobím,budou,nemusí tak mi to opravte díky

se neobejde,se postarají,se neleskl,zahrál,bude muset,poradí si,vyrobí,změní,vyzdobí,budou,bude muset

Tučná slovesa byla špatně, někde bylo sloveso jen v jiné osobě.

karlicek
hodnocení

oprava:se neleskne,zahraje,poradím si,vyrobím,změním,ozdobím,budou muset děkuji za opravu díky

To co je v předchozím příspěvku napsáno tučně by mělo být správně, rovnou jsem to opravila.

doplněno 25.02.15 18:41:

Nemáte zač

karlicek
hodnocení

Mnohokrát vám děkuji velice jste mi pomohla,jste hodná.Děkuji*slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]