Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr vysoké školy

Od: jamesl* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,tento rok maturuji a vybírám si vysoké školy. Hlásím se na medicíny, tak chci dát ještě jednu školu, u které mám větší jistotu přijetí. Přemýšlím o VUT chemická fakulta obor medicínské aplikace. Máte někdo s tímto oborem zkušenosti a s budoucím uplatněním? Nebo mi poraďte nějakou školu podobného ražení, s kterou bych mohl pracovat v nějakém chemickém průmyslu nebo lékárenském.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kuhi
hodnocení

1x

Ahoj, nechci Tě odrazovat od medicíny, ale dobře si to rozmysli. Je to pěkný, že chceš pomáhat lidem a být užitečná, ale je to především o tom učit se, učit se a znovu učit se. Budeš muset trávit svůj takřka veškerý volný čas biflování a ztratíš i dost kamarádů. Tak to bohužel je

doplněno 26.02.15 12:45:

O dost lehčí je studovat třeba zubaře, ten obor na VUT nebude zdaleka tak náročný, jako medina.

hodnocení

0x

Zkuste kouknout třeba sem. Jen je to v Praze.

jamesl*
hodnocení

O VŠCHT jsem přemýšlel, ale VUT mám výrazně blíž a zdá se mi, že tyto školy jsou si velice podobné.

hodnocení

0x

Ahoj. Já si osobně myslím, že šanci na přijetí na medicínu s dobrýma známkama máš. Do Brna a Olomouce by to pro jedničkáře neměl být problém. Berou podle známek na vysvědčení a nesmíš mít tuším, z biologie, chemie a fyziky na žádném vysvědčení hůře než dvojku. Ale nevím, jak jsi na tom se známkami. Asi ne tak dobře, když uvažuješ o alternativě k medicíně. V tom případě bys asi na medicínu musel dělat přijímací zkoušky, co? Jinak navrhuji jako alternativy třeba balakářské programy, které nabízejí lékařské fakulty. Radiologický asistent, fyzioterapeut nebo třeba zdravotní laborant. Jo a k té medicíně, dobře si to promysli, jestli na to fakt máš a jestli na té škole vydržíš, kdyby to náhodou vyšlo. Zdravím.

jamesl*
hodnocení

Ano, na mediny berou do průměru 1, 10 ze všech předmětů. To nemám. Kdyby se bral čistě průměr z hlavních předmětů na mediny (biologie, chemie a fyzika) tak by mi to vyšlo. Měl bych čistej průměr 1. Přemýšlel jsem, že bych zkusil toho radiologa, prý je po tomto oboru celkem poptávka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]