Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtela bych se zeptat, co přesně znamená, studovat dálkově? Byla jsem nějakou dobu na psychiatrii a mam hrůzu se vrátit do školy, rada bych ji ale dodělala a nechtěla opakovat ročník. Dekuju za odpovědi
Studovala jsem dálkově v Litomyšli. Konzultace probíhaly vždycky jednou za 14 dní sobota a neděle. Protože denní studentky byly na víkendu, škola nám nabídla nocleh na internátě.
Člověk musel být dost samostatný. Co vás naučí za 4 dny měsíčně? Dali nám seznamy knih, které jsme si měli sehnat a podle nich studovat. Před pololetím a na konci roku jsme si domlouvali zkoušky. Jela jsem třeba 15. ledna a chtěla udělat zkoušku ze 4 předmětů. Pokud jsem byla předem objednána na ten termín, nic nestálo v cestě, zkoušející měl na nás vždycky čas. Zkoušku nám zapsali do indexu, vysvědčení normálně v pololetí a na konci roku.
Vyhovovalo mi to daleko víc, než denní studium. Na denním se člověk učil a učil,pak jednou vynechal a zákon schválnosti bylo, že byl vyvolán. U dohodnutých termínů zkoušek jsem věděla, že když se dobře naučím, své vědomosti zúročím.
Bavilo mě to. Jaga.
U dálkového studia , chodíte do školy pouze jednou za čas dle školy , většinou soboty. Četnost se také různí. Podle oboru je to na 4-5 let pokud děláte jen nástavbu 2-3 roky. Asi byste se měla zeptat na škole kde jste studovala a popřípadně napsat žádost někam na školu která má stejný a umožnuje dálkové studium a zeptat se jestli Vám uznají předchozí ročníky. Pak je tu ještě distanční studium a tam se dostavujete do školy pouze na zkoušky.
Již popsáno výše.
Já jsem chodila na dálkové studium v Poděbradech a to jednou za 14 dní na čtvrtek a pátek. Učení bylo až do večerních hodin. Pár žáků z daleka tam vždy musela přespat na hotelu. Většina spolužáků chodila do práce a zaměstnavatel nám podepsal potvrzení - souhlas se školou a potom nás musel uvolňovat a tento čas nebyl brán z dovolené. Některá děvčata studovala a byla již na mateřské dovolené.
Škola společného stravování nebyla tak těžká, ale pokud by se studoval nějaký těžký obor, tak je lepší denní studium.
doplněno 23.02.15 14:39:Nebo ještě jinak - Na 99 procent jsme byli všichni z provozu a potřebovali si dodělat maturitu, takže praktické věci jsme znali, jenom jsme si je prohlubovali, nebo řešili konkrétní věci, na které jsme narazili v práci. Horší to bylo s přípravou na maturitní předměty - hlavně jazyky. Ale samozřejmě člověk musí studovat podle plánu celý rok a nesmí se na to vyfláknout a myslet si, že se vše naučí před zkouškami. Jinak nás ale i při docházce jednou za 14 dní neminulo ani ústní zkoušení, ani písemné práce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.