Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spolužáci mě uráží

Od: klarahahnova* odpovědí: 10 změna:

Ahoj,

mám takový problém. Na naší škole je A a B třídy, já jsem v 7 B, ale ve škole jsem se s tím smířila, že jsou na mě hnusní, sprostí, uráží mě všemi směry " Ahoj Kláro ty jsi tlustá ... nechceš si mě vzít?, Hihihi ... " Ze všeho si dělají srandu ale s učitelkou jsme to řešili takže už to ve škole míň řeší spíše se řídí tím co řeknu a podle toho mě odseknou. V 6. třídě jsem z toho byla celá rozhozená ale řekla jsem si že mám problémů víc než dost a nemám čas se nad těmi rozmazlenými fracky urážet... Ale teď to začalo i venku obyčejně.. Jdu do obchodu a oni se tam náhodou objeví. Skupinka kluků dneska přišla do obchodu a volali na mě "Kláry, jak se máš? ( pak si jeden klekl s tím že mě žádá o ruku ) ...

Pořád za mnou chodili než jsem nepřešla více mezi lidi pak odešli.. venku ale za rohem kde chodím domů tam na mě počkali až už jsem jim chtěla říct že děkuji za doprovod ale umím chodit sama, ale pak už zastavili a volali " Ty jsi kunda ze 70. století kdybych se narodil dřív vzal bych si tě. Kláry tak co dneska děláš...?) A já nevím jak to řešit, rodičům říkám odseky ale nechci jim říkat že mi říkají i větší blbosti kolikrát našim namluvím, že jsem je neposlouchala ale naši na to hned tak co když ti chtěli jen říct ahoj z mouchy děláš velblouda ...

Nevím co mám dělat mě už to přijde jako šikana a nerada bych, aby si udělali blog o mě kde psali že jsem taková a maková atd...

Děkuji za odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

3x

Ahoj Kláro, tak jdi do protiútoku. Oni tě žádají o ruku, tak jim řekni, že ano, že si ho tedy vezmeš, když tě na kolenou prosí, a že to dáš hnedka večer začerstva na FB...tedy v případě, že tam máš profil. Musíš se naučit být na ně hnusnější, než jsou oni na tebe. A nebát se, to je hlavní poučka. Jakmile dáš najevo, že máš strach, tak tě budou otravovat ještě více. A samozřejmě, o všem říkej rodičům. Ještě mě napadla jedna věc. Otravují tě pořád jedni a titíž kluci? Nemůže to být i tím, že se jim třeba opravdu líbíš?

verunka23
hodnocení

2x

Ahoj Klárý, Nejhorší je řídit se tím co si myslí ostatní, přemýšlet nad urážkami a být z nich smutná. Na základní škole jsem se také potýkabla se šikanou, opravdu krutou šikanou, myslela jsem, že už nechci žít, ale teď je mi 2o let a jsem za všechny ty urážky a výmysli tupých kreténů a kraviček vděčná..

Připravili mě na to, že za svůj život člověk potká tolik nepříjemných a závistivých lidí, že nemá cenu na ně brát ohled jinak se člověk dočista zblázní.

Úplně se vyprdni na to co říkají, usměj se, když tě budou urážet a snaž se nevnímat co jim padá z úst. Sostřeď se na sebe, na to co máš ráda a svým kamarádkám a kamarádům z té třídy nesvěřuj své ,,tajnosti,, a pocity. Mohli by to totiž použíti proti tobě. :)

A hlavní věc, mysli pozitivně. Každá negativní myšlenka nad kterou přemýšlíš tě bude pronásledovat až se nakonec stane reálnou. Pokud jdeš do školy se strachem co na tebe zase vymyslí, akorát z toho budeš špatná a oni to na tobě uvidí.

Myslet pozitivně je ráno vstát, podívat se na sebe do zrcadla, pořádně se na sebe zadívat a říct si co všechno máš na sobě ráda a co je na tobě hezkého. Vyjít do školy s pocitem, že ať dnes padne jakákoliv urážka tvým směrem, tebe se to nedotkne protože víš, že jsou to jenom přihlouplí puberťáci, kteří se nudí a navzájem před sebou ze sebe dělají machry a tak někoho chtějí ponížit.

Myslet pozitivně znamená věřit tomu, že je přestane bavit tě urážet a nechají tě být. Také to znamená mít se ráda a nehledat na sobě chyby.

Každý člověk je individuální a odlišnost nás dělá tím, kým jsme. :)

Usměj se a řekni si, že dnešním dnem všechno zlé skončí, vejdi do třídy sebevědomá a představ si, že se nic z těch zlostí nikdy nestala.

A pokud někdo něco řekne, nenech si shodit úsměv, to je první krok ke konci toho otravování. :)

Věřím ti že to zvládneš. Jsem při tobě. :)

jooo
hodnocení

2x

Ahoj, víš, něčím podobným jsem si také prošla. U mě to ale nebyla vyloženě šikana, spíš mi pořád říkali jednou blbou přezdívkou a já už jsem z toho začala pomalu šílet. Nevěděla jsem co mám dělat. Vím že to nebylo nic fatálního, ale já jsem prostě odjakživa byla takové citlivější povahy. Prostě mi lezlo na nervy jak tu přezdívku říkali před učiteli, když jsem přišla do třídy všichni na mě přes ni nadšeně volali. Pak se o ní dozvěděly i vyšší třídy a začali si ze mě kvůli tomu dělat debila.

Až jsem se prostě rozhodla, že už to překročilo všechny hranice, nasadila jsem jinou taktiku než ignoraci, která zjevně ničemu nepomáhala. Za 1., jsem těm děckám co mi říkali přezdívkou, jsem jim zase říkala já jejich přezdívkou co jim lezla na nervy a za 2., začala jsem si zkrz tu přezdívku dělat sama na sebe. Osud mé přezdívky byl zpečetěn, když jsem se ji rozhodla místo svého jména namalovat na zeď (ve výtvarce jsme si zdobili barvami zdi) a od té doby mi tu přezdívku říká jenom 1 kluk, který je ale známý tím, že všechny provokuje.

Co tím chci říct? Přestaň být z toho na větvi a udělej si z toho žádání o ruku taky srandu. Sama na to třeba někdy upozorni a uvidíš, že je to postupně přestane bavit. Hlavně se ale nesmíš vytočit, nebo nějak rozbrečet! Tady těmhle hovadám se nesmíš poddat, jinak je s tebou amen.

Mimochodem teď je mi 13 a jmenuju se taky Klára! :) A ještě musím říct, že dobře píšeš. Co takhle založit si blog? :)

klarahahnova*
hodnocení

Děkuji za radu, naši tvrdí že mi to dělají naaschvál protože jsem na všechny zlá ale to jen doma na bratra když otravuje..

Jo dělají to ti stejní, ale ne proto že bych se jim líbila... To je zřeteleně jasné že to dělají z provokace

butterfly*
hodnocení

0x

Souhlasím s chobotnicí výše, zkus se naučit je ignorovat a budovat si sebevědomí. Toto je tvá zkouška, zkus říct nebo si najít kámošku, která tě podpoří. To nejhorší, co můžeš udělat, je se litovat. Když oni uvidí, že jsi slabá, budou útočit ještě víc. Nedalas jim hranice, oni cítí tvou nestabilitu. I když taková nejsi, snaž se být v jednu chvíli herečkou. Řekni si, že to je jen protentokrát, a když tě zase budou urážet, snaž se je setřít, nebo alespoň vypadat, že je ti to jedno. Hlavně jim nesmíš ukázat slabost. Hodně štěstí! *uspech*

klarahahnova*
hodnocení

Děkuji všem :)

Jinak pro jooo Mě je také 13, blog mám ale no moc ne mu nevěnuji, jednak časově a školu musím nějak zvládnout...

Děkuji tedy každému, zkusím to když je ignoruji tak se smějou mi ale jen u sebe...

Na tu svatbu mi řekli, (protože kluk který mě požádal o ruku nepřišel do školy) že jsem s ním měla pohlavní styk a že jsem byla nahoře a promáčkla ho...

Z tohoto jsem byla na větvi a když jsem to rodičům řekla tak se trošku smáli že jsem jim měla taky na to odpovědět (trošku taky proti mě, ale tak že oni by na to už neměli co dodat)

Tak ještě jednou děkuji a určitě si rady vezmu k srdci :)

culdabulda1*
hodnocení

0x

nejlepší by bylo, kdybys dokázala si z nich dělat "srandu". Jak jsi na tom se smyslem pro humor?

doplněno 23.02.15 22:56:

- můžeš si teda zkusit dělat srandu sama ze sebe, jak Ti radí rodiče, zkus to s nimi víc probrat, zdá se, že mají docela dobré názory ! Když spolužákům ukážeš, že Ti jejich urážky nevadí, tak je to přestane bavit, myslím.

klarahahnova*
hodnocení

se smyslem pro humor jsem na tom mizerně, pravda však je, že když chci, tak si z někoho umím udělat taky srandu, ale přemýšlet musím aby to bylo takové vyrovnané, když ale oni na to hned navážou .. tím jak vypadám jak se chovám a že mám nadváhu ( s ní se delší dobu loučím ale ne a ne opustit mě )

dam*

A co takhle nerozebírat sama sebe, kvůli váze, ale jen tak tomu největšímu debilovi dát facku, vím, že tohle se oficiálně nesmí, ale akce rychlejší funguje a neboj, že jsi kretén půjde stěžovat. A jinak máš ve škole určitě kantora kterému se na sto procent můžeš svěřit, aniž by kdo poznat "odkud vítr věje", jen se prosím neboj jednat s osobností, buď přirozená a hlavně - Ty jsi jedinečná osobnost -, a taky měj na vědomí, že se ještě nikdy nikdo jen tak pro nic a za nic nepokadil.

klarahahnova*
hodnocení

To je také pravda, ačkoliv naše třídní, vždy všechno shrne... Navíc, všichni ve třídě vědí, že nejsem oblíbená a jsou si plně vědomi, že mě urážejí. ve třídě je prý více dětí co jsou smutní a "brečí" doma že si připadají samy, ale já nevidím nikoho kdo by byl nějak odstrčený a o přestávce neměl co dělat... (no že i kluci doma brečí, co na tom ale je...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]