Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedost. počet kreditů na VŠ vs. vyloučení?

Od: akr* odpovědí: 2 změna:

V prvním ročníku, 1. semestru nebyl nasbírán dostatečný počet kreditů, ani dokončeny všechny zkoušky.

V dokumentech/podmínkách školy jsem se dočetl , že kontrolu splnění podmínek studia kontrolují až po prvním ročníku, tj. tedy červen.

Zajímá mě, když zjistí v červnu, že jsem nesplnil podmínky již za první semestr, zda-li mě automaticky vyloučí zpětně od konce prvního semstru, nebo až od konce prvního ročníku?

Jedná se o dálkové studium na VŠ Báňské. Ptám se z důvodu, abych pak nemusel zpětně vracet za půl rok sirotčí důchod, který pobírám jen v případě statusu studenta a také zpětně doplácet zdravotní pojištění.

Chci být veden jako student, protože od září nastupuji na více vyhovující obor.

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kono
hodnocení

0x

Záleží na typu školy a na jejích podmínkách. Je dobré se podívat do studijního a zkušebního řádu vysoké školy.

Manželka studovala dálkově ekonomii a podmínka – min. počet kreditů v daném semestru.Pokud nebyly splněny kredity, nemohl pokračovat ve studiu , ale mohl se domluvit s rektorem na dalším postupu.

akr*
hodnocení

Ano, na podmínky jsem se díval a píši: "Kontrola studijních výsledků se provádí po školním roce" - u denního studia psali, že se provádí po každém semestru.

Ale zajímá mě, když to budou kontrolovat v červnu a zjistí, že nebyly splněny podmínky již za 1. semestr, zda-li mi příjde v červnu dopis, že jsem vyloučen od února z důvodu nesplnění... anebo tak dlouho zpětně nemohou a "vyhodí" mě od června?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]