Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komplextní rovnice s parametrem

Od: elisa24® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, počítám tento červený příklad dvěma způsoby: na tom čistě bílém papíru mi to vyšlo stejně jako někomu ve škole u tabule před vyučujícím, který to odsouhlasil. Na čtverečkovaném papíře je to jiným způsobem a vyšlo mi to jako je ve výsledcích v učebnici. Proč to nevychází stejně? Kde je chyba? Mockrát děkuji

Komplextní rovnice s parametrem
Komplextní rovnice s parametrem #2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

2x

No, zkusil jsem si to a podle mne jsou oba uvedené výsledky špatně.

První má být: x = 5p(1+i) / (p(2+i)+5i+5) {ne dole ta 2 na začítku}

Druhý má být: x = p(3+i) / (p+i+3)

Chyba je vždy jen v poslední úpravě, tak se snad jedná jen o přepsání.

Ty výsledky opravdu vypadají různě, ale když jsem je postavil do rovnosti (první = druhý) a vynásobil rovnici oběma jmenovateli, vyšly mi stejné výrazy, resp. 0=0. Tak se asi opravdu rovnají a oba jsou dobře. Opticky v nich hokej bude dělat to "i". Převod z jednoho tvaru na druhý, pro potvrzení tohoto závěru, se mi už ale nechtělo vymýšlet.

hodnocení

Moc děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]