Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím Vás,
letos se budu hlásit na Vš, chtějí po mě Scio testy. Byla jsem na všech termínech zatím byly 2 a mám z toho čím dál tím větší strach. Já myslela, že to sice nebude jak se říká žádná procházka růžovým sadem, ale že taková hrůza to jsem opravdu nečekala.
V lednu jsem byla na prvních testech nic moc jsem od výsledku nečekala, ale že až takový děs to bude to vážně ne. Ano stydím se za to měla jsem percentil 13. Nikdy jsem neměla vysoké sebevědomí, ale tedka jsem si říkala a mí přátelé a rodina že to dám něják slušně dám.
Asi jsem si moc věřila, takže moje sebevědomí kleslo na 0. Očekávala jsem to kolem na poprvé okolo 30-40 percentil a myslela, že se to bude zlepšovat. Ale nic.
Na Vš, kde bych chtěla jít je 60 nebo na druhou školu až 80 percentil jen z testu OSP. Nevím co mám dělat.
protože jsem si koupila knihy od společnosti Scio, která ten děs připravuje a poctivě se 2x do týdne na to připravovala. Investovala jsem do knih svoje kapesné, řekla jsem si pro dobrou věc. Nebyla to sice malá částka, ale když nepiju, nekouřím a atd., tak proč ne když mi to pomuže. Věřila jsem si, že druhý test bude lepší.
Hledala jsem si i na internetu příklady a procvičovala. Moc jich není, ale našla jsem. Jak se blížil druhý termín cítila jsem že, snad není možné abych se něják nezlepšila. Očekávala jsem, že to bude lepší.
Psala jsem a přemýšlela, vynechávala jsem ty typy co mi nešly protože za každou špatnou odpověd se odečítají body. a dělala co mi šlo. Samozřejmě jsem třeba nestihla všechno přečít a udělat, to skoro nikdo nestihne. Protože jsou čtyři oddíly a ty jsou odstopované na minuty na první je 20 minut na druhý 30 a na další dva okolo 20- 30 minut, přesný čas si už nepamatuju, ale pohybuje se to v tomto rozmezí. A percentil z každého oddílu se průměruje. To je tak tak fikaně vymyšlené. No napsala jsem test, a cítila se lépe do té doby než přišly výsledky a ty mi zkazily plány, protože jsem měla 20 percentil.
Co myslíte je nějáká šance na přijetí?
Určitě pujdu ještě minimálně teď v březnu, ale nevím jestli si dát na ty školy přihlášky, když jsem na tom tak mizerně.
Nemyslím si, že jsem hloupá, nebo líná. Ale neznám nikoho kdo by to udělal na vysoký percentil. Znám 6 lidí co na to šli a všichni měli mín než 20 percentil, jednomu se podařilo dosáhnout 30 percentil.
Nevím jak se mám zlepšit? Navíc se musím učit na maturitu. Ale na scio si prostě vždycky 2x do týdne čas najdu ale to zlepšení nevidím.
Percentil 13 je dost málo, a to opravdu dost.
Sežeň nebo si kup (případně rodiče) starší typy scio testů, nastav si budík na hodinu (nebo kolik času na to při testu máte) a jeď. Každý den jeden test, každý den čistá hodina času. Nevěřím, že by kvůli tomu neměla čas na maturitu, noapk budeš neustále cvičit mozek, zrychlovat se a některé otázky jsou si hodně podobné, ne-li stejné.
Když jsem se hlásila na vysokou já, měli jsme běžně percentil od 50 výš. Nic moc, ti nejlepší z nás měli 92. Že neznáš nikoho, kdo má takto vysoký percentil, je bohuže dáno snižující se kvalitou školství a nabíráním slabých žáků na kdysi výběrové školy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.