Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škola při zaměstnání

Od: julik* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

Ráda bych se poptala na pár informací, které se týkají školy a práce. Studovala jsem 2 roky pedagogickou školu, ale z finančních důvodů jsem jí musela přerušit. Zpátky do školy jsem jít nechtěla a tak jsem nastoupila do práce. Konkrétněji do Brose, kde pracuji 4 měsícem. A teď k věci. Ráda bych si dálkově dodělala nějakou školu s technickým zaměřením a nebo rovnou průmyslovku. Jestli máte někdo s takovou školou zkušenosti alespoň od příbuzných a nebo vy sami, budu moc ráda, když se se mnou podělíte o své zkušenosti.

Děkuji Vám za laskavost :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x
Chcete si dalkove udelat vysokou nebo stredni, pricemz jiz mate alespon vyucni list/maturitu? Napred si musite najit skolu, kde je mozne uvedene vzdelani ziskat a pote poresit sve casove moznosti s dojizdenim. Dalove VS muze byt treba jednou mesicns ct+pa+so, stredni klidne kazdou stredu. A pak jen podat prihlasku.
julik*
hodnocení

Potřebuji si dálkově dodělat střední školu s maturitou, protože mám zatím jen základní vzdělání. Problémem je, jestli mi v prci vůbec povolí studovat při zaměstnání, ale to už si pozjišťuji. Spíše bych potřebovala vědět, jestli je ta škola hodně náročná, jestli bych jí zvládala při zaměstnání a podobně :)

V práci nikoho nezajímá, zda studujete. Volno na výuku Vám dát nemusí a většinou nedávají. To je pouze Váš problém. Na některých SŠ se u dálkařů nevyžaduje přítomnost na výuce. Jinde je zase dáno dost vysoké % docházky, které musíte splnit. Je dálkové/distanční/večerní/kombinované SŠ studium. Každá škola organizuje jinak.

U distančního bývá výuka cca 1x za 2 měsíce o sobotách.

Ještě se taky dá zařídit individuální výukový plán, pokud ředitel školy povolí.

Na soukromé SŠ lze zařídit u dálkařů cokoli ohledně nechození. Musíte si pak sama sehnat přes spolužáky a učitele studijní materiály. Stačí přijít pouze na zkoušky, opět ovšem ve volném čase. Zvolte raději nějaký humanitní/ekonomický obor.

Technické obory SŠ se téměř nedají studovat dálkově.

Nechte si uznat alespoň 1 rok studia. Dálkové bývá 4-5 let. Někde Vám uznají i 2 roky. V případě volby jiného oboru budete dělat rozdílové zkoušky, které jste na pedagogické škole neměla.

doplněno 18.02.15 14:34:

Taky se dá dálkově vyučit za 3 roky.

Chcete maturitu nebo výuční list?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]