Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovní úlohy na soustavu rovnic

Od: karolina* odpovědí: 3 změna:
Ahoj v matice děláme slovní úlohy na soustavu rovnic ale já tomu vůbec nerozumím třeba je součet dvou čísel je 34 rozdíl je 4 urči tato čísla.já bych si sestavila tu soustava X+y=34 x-y=4 no a tet nevím jestli si mam dat /X?a prosím vás X.X je X nebo 2x?dekuju

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Rovnice máš dobře, ale proč je násobit? Vždyť víš, že y = x - 4 Dosaď to do první trovnice a vypočítej.

doplněno 17.02.15 18:39:

Má trpělivost došla ke svému konci...

karolina*
hodnocení

Protože dělám scitaci metodu u soustavy rovnic ale já už jsem na to přišla a mam to dobre.Můžu se zeptat když je příklad.Jsou zajíci a bažanti.dohromady mají 20 hlav a 3 krát více nohou kolik je kterých?Já jsem si dala X+y=20 a tet nevím jak stěna nohama když je jich třikrát víc?jak bude ta druhá část rovnice?
audinos*
Nohou je 60.
4x + 2y = 60
doplněno 17.02.15 19:14:

Moje žena na to má ještě lepší metodu než rovnice. 60 nohou je 15 králíků. Ale protože by tak chybělo pět hlav, tak je třeba ubrat pět králíků a nahradit je bažanty. A hle - ono to vychází :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]