Nejste přihlášen/a.
Mám stříbrný řetízek, nechala jsem ho reagovat s bílkem a žloutkem a horkou vodou, po pár minutách je úplně černý.
Bude to vždy takhle reagovat?
Domnívám se,že u čerstvého vajíčka by se to podařit nemělo.U žloutku postupně dochází k denaturaci bílkoviny a uvolňování sírovodíku,jen ten je schopen zkorodovat stříbro.
JABRAKA
doplněno 29.11.09 23:39:K denaturaci bílkovin může dojít i působením těžkých kovů,pokud i stříbro je možno považovat za těžký kov,tak tu vlastnost asi má také.
JABR
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.