Nejste přihlášen/a.
Zdravim, chtel bych se zeptat jak se muzu branit proti sezeni s osobou se kterou se vzajemne nesnasime a prikazal nam to schvalne reditel skoly. Jak se muzu branit? dekuji za odpoved
No já nevím. Ačkoliv nemůžu říct, že se mi postup ředitele líbí, podívejme se na to z druhé strany: Ty jsi dostal možnost udělat zasedací pořádek a vy***l ses na to. A ještě ses nebál použít důvod, který to v podstatě říká sám od sebe. Nevidím tam žádné "omlouvám se" nebo "dejte mi hodinu po škole, pošlu to mailem".
Až budeš v práci, šéf se tě nebude ptát, s kým chceš být na kanclu; a říct mu, žes na to neměl čas, tak už tam nepracuješ. Přijdou pak za Tebe rodiče taky orodovat?
Já bych tedy přišla s prosíkem a omluvou za ředitelem, ale je mi jasné, že horká hlava uraženého teenagera by to nezvládla.
Ber to jako lekci do života. Jak o tom, že úkoly se mají plnit, tak o tom, jak vyjít s člověkem, se kterým se nemusíte.
doplněno 16.02.15 18:42:Jo, rozhodně jsem nechtěla tvrdit, že je ředitel 100% v právu. To tady nemůže vědět nikdo. Jen jsem chtěla nabídnout jiný pohled. Povinnosti se prostě mají plnit. Život je už takový, že občas kvůli nějaké blbosti - ano, i blbosti - člověk musí zůstat i noc dvě vzhůru, aby to dodělal, měl v pořádku - vítej ve světě dospělých.
tak jako rozhodne nezklopim usi a pujdu ho prosit, jelikoz ho znam tak vim ze by se me vysmal.Rekl sem mu to slusne. a nevim navic proc bych na to mel doplatit zrovna ja kdyz je nas ve tride 14 a on vi ze dojizdim pozde domu a zase brzo rano odjizdim a sotva stiham ukoly. ja jsem ne normalne omluvil ze jsem na to nemel cas. Ale on je proste takova povaha.. tvrdi to o nem i ostatni pedagogove.
Úžasný příklad typického puboše. Tak si to shrňme - ředitel Ti dal šanci udělat zasedací pořádek. Takže jsi ho mohl sestavit ke své spokojenosti. Jasně, nebyl čas - sestavit takový zasedák může trvat třeba až 15 minut ! Takže jsi se na to vyprdnul a teď se začneš ohánět zákony a nařízeními? Výborně ! S takovým přístupem to v životě daleko dotáhneš.
Předpokládám, že po návštěvě Tvých rodičů ( což dost dobře nechápu, co chtějí vyřizovat) zde bude asi brzo následovat další dotaz od Tebe ve stylu ,, Ředitel si na mě zasedl a já nevím proč... ´´´
Jedna věc je přijít do kolektivu a s někým si nesednout, a druhá přijít do kolektivu a vědět, že vedle sedí léta nenáviděný člověk, ať už z jakéhokoli důvodu. I toto se dá leckde řešit se zaměstnavatelem - samozřejmě na spoustě míst s ním vyrazí dveře.
Mně šlo spíš o to, jestli se opravdu jedná o pomstu ředitele, tak by to tak nemělo být... měl by být nad věcí a profesionál, ne si na studentech vybíjet frustrace a nálady.
to je presne ono! proste jeden den je uplne vpohode a dalsich 14 dni jako kdyby to on a proste kdyz sme otym mluvili se tridni tak jakoby vyhledava dokonce i ma problem stim kolik si berem ubrousku na utreni rukou. dobre setrit se musi ale to neznamena ze na vas hnedka musi rvat ze ste si vzal 2 ubrousky a ne jeden. ale proste kdyz ma tu dobrou naladu tak je to dobry da se snim normalne mluvit dokonce dokaze i pobavit atd.. ale to je vazne malo kdy
asi by ste museli byt v te situaci. nejde o lenost a nejde ani o to ze nam dal sanci sedet jak chcem. my jsme doted mohli sedet jak chcem. a meli sme i takovy utvar. podle toho utvaru to tak i udelal ale jen me posadil s tou holkou. nepovysuju se nad ni ani nic. ale uz od mala sme si nesedli. ja jen chci vedet co muzu udelat nebo jak muzu resit to ze sni sedet nechci. ale je to tezke kdyz nevite o jakyho cloveka jde a jakou ma povahu. i pedagog mi rek ze to chape ale ze stym nic delat nemuze ze on je reditel a ona stim nic nenadela..
Původně jsem odpovídat ani nechtěl, ale ...
Ředitel nebo učitel nejspíš (doufám) mají právo sestavit zasedací pořádek. jak bys řešil případ, že by třeba nikdo nechtěl sedět s jedním žákem, ale volná lavice už by nebyla? Tak by někdo stál? nebo když budeš se sousedem vyrušovat, tak vás rozsadí a určí, kdo se s kým vymění a basta. Lze se s nimi pokusit následně dohodnout, ale definitivní právo by mít měli.
A že jsi nestihnul sepsat zasedací pořádek, to je fakt výmluva. Buď jsi měl namalovat tabulku a říct ve třídě, ať se každý napíše, kde chce sedět, pak bys to jen přepsal a všichni by byli spokojení, nebo jsi mohl klidně ten pořádek sepsal za čtvrhodinku třeba v autobuse sám (a sem tam někdo by pak byl na tebe naštvanej, jako ty teď na říďu).
A nakonec: nepřijde ti to trochu trapný - "Pane řediteli, co si to dovolujete, Vy jste posadil našeho Vašíka ((omlouvám se Vaškům)) vedle Brambůrka a Brambůrek má už 4 černé puntíky a s naším Vašíkem se nekamarádí a to takhle nejde, to my tak nenecháme! Vašíku, pojď. Pan ředitel je ošklivý!" Nedokážeš si takovou volovinu, sakra, vyřídit sám?
Tohle je pravda. nenamitam nic. Jestli jde oto ze by to bylo jakoze je skareda nebo tak ale je to z rodinnych duvodu. + v mladi zesmesnovani ponizovani atd... sice uz to je jen pulrok. ale myslim ze kazdej zna osobu kterou nemuze vystat a nechce s ni mit nic spolecneho. navic hygienicky na tom neni taky nejlip sice to je to posledni oco mi jde ale i to mi je neprijemne. a kazdej sedi tak jak sedel doted jen ja ne. ona sedela sama a ja s nejlepsim kamosem. nevyrusujeme ani nic jineho tak nevidim duvod proc to tak nechat, jde tam jen o pomstu nebo nevim jak to nazvat ale rek ,,ja ho udelam, ale ty budes ten komu se nebude libitˇˇ tak jak si to mam jinak prebrat?
Přikázal ředitel školy? Přikázat ti snad nikdo nic nemůže. Říďa si s tebou vyřizuje účty, nebo si něco kompenzuje? Zkus to přes třídního pokud je trochu lidštější. Jinak třeba individuálně s každym učitelem se domluvit jestli by mu nevadilo, že si na jeho hodinu přesedneš.
reditel je osoba ktera si povysuje nad zakama. Dal mi za ukol udelat zasedaci poradek. dnes se me zeptal zdali ho mam tak sem odpovedel ze ne ze jsem na to nemel cas a on mi na to rek tak ja ho udelam ale tobe se libit nebude,,, vi ze se s tou osobou nenavidim uz od skolky.
Zapoj do věci rodiče. Když je ředitel vůl, tak musí nastoupit "vyšší moc".
Podobnou schválnost mi jako osobní mstu udělala učitelka na střední.
doplněno 16.02.15 20:27:Tohle žádný zákon neřeší. Zasedací pořádek je interní věcí každé třídy/učitele/ředitele.
doplněno 16.02.15 20:30:Jo, neřeším to, že jsi se vykašlal na ten zasedací pořádek, ale to, že pokud ředitel ví, že se s někým opravdu nemáš rád, měl by to vzít v potaz. Já bych za ním rozhodně zašla, slušně, ale napřímo, žádný sklopený uši.
No a příště až budeš stát u pásu vedle Jury co ho nesnášiš, si prostě řekni, vedoucí je vůl (jak radí Martina) a pošli rodiče aby zařídili, že jejich synek je cosi lepšího a bude sedět nebo stát jen vedle toho koho má v oblibě. Rozumíš mi?
doplněno 17.02.15 16:54:Martino, on tomu mohl předejít, je to jeho problém, že nesplnil úkol. Na rovinu, učíš v MŠ opravdu když jako matka příjdu a řeknu, že moje dítě nebude sedět u stolečku s Vocáskem, Snílkovou, Ruplým a Hlaváčkem tak mi výjdeš vstříc? Možná ano, ale co když příště příjde druhá matka a opět řekne, že její dítě nebude sedět vedle toho či onoho?
Ach jo. Tak znovu.
Ředitel není zaměstnavatel a škola není kancl! Učitel i ředitel by měli být nestranní, nedělat naschvály a vylévat si to na studentech. Také jsem se na začátku nedočetla, kolik je tazateli let, a třeba dvanáctiletý kluk asi těžko půjde proti řediteli sám, co myslíte? Ano, pokud je mu 18, tak by to samozřejmě měl řešit sám, ale z dotazu mi to přišlo jako dotaz nějakého menšího klučiny.
Osobně bych taky nechtěla, aby můj syn seděl vedle, kupříkladu, problémového žáka, se kterým se už třeba pobil, je to zbytečná provokace.
doplněno 17.02.15 14:33:A už vidím, jak všichni ti, co mu škodolibě píšou "vyžer si to, můžeš si za to sám" by bez hlesu a nadšeně sedli do lavice s úhlavním nepřítelem. Legrační.
doplněno 17.02.15 18:37:Liduško, ano, pokud přijde maminka, že támhleto dítě občas bije nebo kouše to její a že by si přála, aby nechodili ti dva spolu nebo si spolu hráli, tak to respektujeme.
Martino, já bych na jeho místě zasedací pořádek napsal včas a seděl bych kde chci.
Když se na to vykašle a ještě drze přizná že "na to neměl čas", tak ho posadit k "nepříteli"je přesně lekce kterou potřebuje aby si uvědomil, že jak si to zařídí takové to bude mít. Nějaké ty ty ty to se nedělá nebo poznámka - to není trest který funguje.
Nenašel jsi PĚT minut na napsání pár řádků a teď máš čas na řešení problému, který jsi si sám způsobil svoji liknavostí?
Jo hochu, v životě budeš mít podstatně větší problémy než takovouhle prkotinu.
Tvůj problém. Kdyby jsi našel pět minut času, neměl bys teď žádný problém.
Alespoň víš, že příště bude dobrý si ten čas na něco jinýho najít.
Teď nebreč, nekopej kolem sebe jako nafoukanej fracek a postav se k tomu čelem. On ostatně za to nikdo jinej nemůže. Jen ty.
co jsi udělal a neudělal a čí je to chyba, to opakovat nebudu - vše bylo řečeno.
A co si třeba sednout s kámošem a na každou hodinu s ředitelem si sednout k té holce? to by nešlo? My jsme to tak dělali...
aha, takže žádný ředitel. Měl jsi udělat zasedací pořádek a mohl jsi to udělat podle sebe. Vy..al ses na to a dělal ho za tebe on, tak se nediv že ti to dal sežrat. Pokud do toho zatáhneš rodiče tak jim tohle nejspíš řekne a já na jejich místě bych souhlasil s ředitelem a podržel ho.
Udělej ten zasedací pořádek (udělej ho pořádně aby bylo vidět že sis s tím dal práci = zádná slátanina hotová za dvě minuty), zajdi s ním za ředitelem, omluv se za to že ho kvůli tvojí lenosti musel dělat on a jestli by se nemohlo sedět podle toho tvého. Hledat předpisy abys měl na ředitele páku a musel tě přesadit - to si jen tu svojí hloupst vyžereš ještě víc a dobře ti tak...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.